Stadion De Wageningse Berg: GVC Wageningen - John O' Groats 3-0 (2-0)

Bezoek datum: 11-03-2023
Locatie: Stadion De Wageningse Berg - Wageningen (lost ground)
Toeschouwers: 100-200
Entree: Gratis
Competitie: Vriendschappelijk

Vele jaren te laat, maar eindelijk heb ik een wedstrijd op de Wageningse Berg kunnen bezoeken en een officiële vinck kunnen plaatsen. Deze dag stond er een dubbele wedstrijd gepland om 12u eerst een gelegenheidsteam van de Staantribune tegen een veteranen elftal van John O' Groats uit Schotland. Om 14.30u werd afgetrapt tussen de studenten voetbalvereniging GVC Wageningen tegen het 1e elftal van John O' Groats. Dit alles naar aanleiding van een benefietwedstrijd afgelopen zomer in Schotland. Doordat ik de kinderen even bij oma had gestald, kwam ik rond kwart voor 2 aan op de Berg en kon nog een stukje van de wedstrijd van de Staantribune zien.
Na de hevige sneeuwval op vrijdag, was het veld in eerste instantie mooi wit. Door het lekkere zonnetje warme het veld snel op en verdween de sneeuw langzaamaan, hierdoor werd het veld wel zwaar om op te spelen. Het team van Staantribune poetste de nederlaag die in Schotland werd geleden weg met een 6-1 overwinning. Daarna was het de beurt aan 1e elftal voetbal tussen de ploegen van GVC Wageningen, een studenten vereniging, en de Schotse gasten van John O' Groats. De gasten waren niet helemaal compleet en hadden geen keeper bij zich, maar dat werd opgevangen door de reserve keeper van GVC. Voor de opkomst van beide ploegen was een echte doedelzak bespeler uitgenodigd voor de muzikale ondersteuning, weer eens wat anders dan een mooie pyro show.
De wedstrijd zelf was niet zo heel bijzonder, het niveau was laag en weinig echte actie. De ground zelf is natuurlijk fantastisch. Hier ben ik ongeveer 3 jaar geleden al een keer geweest op een dinsdagochtend (linkje naar de post destijds), dan zijn er ook altijd oud-spelers en supporters om klusjes te doen of te kletsen over vroeger. Deze mensen kunnen je de mooiste verhalen vertellen over belangrijke wedstrijden van destijds. Echt een aanrader als je een keer een dinsdagochtend niks omhanden hebt. Ook nu weer even een rondje gelopen tijdens de wedstrijd om een aantal mooie plaatjes te schieten en tussendoor even lekker een broodje bal gescoord bij de patatkraam die speciaal voor deze dag was neergezet. De wedstrijd eindigde trouwens in een 3-0 overwinning voor GVC Wageningen zonder al te veel poespas, maar eerlijk gezegd was de wedstrijd ook maar een bijzaak. Het belangrijkste was dat ik eindelijk de belangrijke vinck voor de Wageningse Berg kon zetten, ondanks dat dit ruim 32 jaar te laat is. 

Hieronder nog wat foto's van deze prachtige ground en hierdoor ook een prachtige middag.







Reacties