Sportpark Spanjaardslaan: Koninklijke HFC - vv Noordwijk 2-1 (1-0)

Bezoek datum: 19-04-2022
Toeschouwers: ?
Entree: € 10,-
Competitie: 2e Divisie

Op het lijstje voor dit seizoen stond nog een bezoek aan Sportpark Spanjaardslaan in Haarlem bij de Koninklijke HFC. Voor deze zomer staat hier een grote renovatie gepland waarbij de oude tribune en het clubhuis (geen kantine, maar clubhuis, vorige keer al gecorrigeerd op twitter hiervoor :-)).  plaats gaan maken voor een modern bouwwerk. Vorig jaar heb ik dit sportpark al eens een bezoek gebracht tijdens mijn groundhop ochtendje door Haarlem (linkje naar dit bezoek), maar een officiële vinck tijdens een wedstrijd ontbrak nog. Dus nu even voor het echie.

Nu was er een plekje in de agenda om deze avond ruim een uur in de auto te zitten naar Haarlem voor de competitie wedstrijd van de Koninklijke HFC tegen vv Noordwijk. Wederom een wedstrijd van vv Noordwijk dus, wel leuk want je begint wat spelers te kennen. Via EventBrite heb ik een kaartje kunnen aanschaffen en gelukkig bij de ingang heb ik nog een origineel kaartje kunnen krijgen voor de collectie.
Na het stukje rijden weer eerst even de kantine clubhuis binnen gegaan, dit was de vorige keer niet mogelijk vanwege de beperkingen. Het is al een ouder gebouw en het lijkt wel of er overal kamertjes en hokjes zijn. Het heeft wel nog echt de uitstraling van ouderwetse kantine/clubhuis. Mooie verwijzing naar de titel Koninklijke zijn de lampen boven de bar zoals te zien is op bovenstaande foto. Aan de ene kant erg jammer dat zoiets gaat verdwijnen komende zomer, maar aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk als je met de tijd mee wilt. Maar nu eerst maar een wedstrijd van de oude tribune volgen.

Voor een doordeweekse dinsdag was de animo nog wel redelijk al is het lastig te schatten hoeveel toeschouwers het er zijn geweest. De wedstrijd zelf was vrij rommelig, beide ploegen probeerden wel op te bouwen maar het grasveld werkte af en toe niet mee, maar dat is dan wel charme van een echt grasveld. Als ik mij vorig jaar goed heb laten informeren blijft ondanks de verbouwing c.q. nieuwbouw het hoofdveld wel gewoon gras. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong en kon op deze manier lekker van een bakkie thee genieten.
Beide ploegen kwamen ongewijzigd de kleedkamer uit voor de 2e helft. In eerste instantie bleef het spelbeeld gelijk aan die van de 1e helft, al wist de thuisploeg halverwege deze 2e helft de 2-0 binnen te werken. vv Noordwijk moest nu even een tandje bij gaan zetten om toch nog iets van deze avond te maken en te proberen een resultaat mee naar huis te nemen. Na een overtreding van een speler van Koninklijke HFC vond de scheidsrechter deze dermate ernstig dat hij hiervoor de rode kaart trok. Mijn inziens was dit redelijk overdreven en had geel hier volstaan, zeker gezien andere overtredingen die zonder kaart werden afgedaan. Dit was wel net wat vv Noordwijk nodig had en binnen een paar minuten lag de aansluitingstreffer in het mandje en kwam de stand op 2-1. HFC had al een slechte generale gehad door de vorige wedstrijd een 3-0 voorsprong weg te geven in de laatste minuten van de wedstrijd en op 3-3 uit te komen. Ook nu was het weer billenknijpen en kwamen de tijdrek trucjes uit de kast. Dit zorgde nog voor wat irritatie over en weer maar uiteindelijk kon de thuisploeg de overwinning bijschrijven. Blij dat ik deze nog even heb mee kunnen pakken voordat de sloophamer zijn werk gaat doen en dan ergens over een jaar kan hij weer opnieuw op het lijstje komen. Zo kunnen we lekker blijven door hobbyen.