Sportpark Dijkpolder: Excelsior Maassluis - Sparta Rotterdam 0-7 (0-4)

Bezoek datum: 06-07-2024
Locatie: Sportpark Dijkpolder - Maassluis (Excelsior Maassluis)
Toeschouwers: 2000
Entree: € 10,-
Competitie: Oefenwedstrijd

Het is weer 1 juli geweest, dus alle tellers gaan weer op '0' en een nieuw seizoen gaat van start. Eens kijken wat dit seizoen allemaal voor moois in petto heeft. Deze zaterdag zijn er weer diverse oefenwedstrijden te vinden, helaas ook veel wedstrijden hieronder die via de huidige tendens besloten zijn en dus niet voor publiek toegankelijk. Hoe mooi is het om juist in deze periode (buitenlandse clubs) op een amateurveld in Nederland aan het werk te zien. Helaas worden hier niet altijd de benodigde vergunningen voor afgegeven. Gelukkig heb ik een leuke wedstrijd kunnen vinden op een sportpark waar ik nog niet eerder ben geweest dus ik begin het nieuwe seizoen meteen met een nieuwe vinck. 
De reis gaat dit keer naar Maassluis, waar de plaatselijke Excelsior Maassluis het opneemt tegen de profs van Sparta Rotterdam. Excelsior Maassluis is al een aantal jaren in de top van het amateurvoetbal te vinden, al werd dit jaar via de nacompetitie degradatie maar net ontlopen. Zodoende mogen ze zich weer opmaken voor een nieuw seizoen in de 2e Divisie. Sparta heeft na een goed seizoen waarbij de playoffs werden gehaald, naast Europees voetbal gegrepen. 

Na ruim 1 uur en een kwartier rijden kwam ik aan op Sportpark Dijkpolder. Aan de kassa kocht ik een kaartje voor deze wedstrijd en na even lekker een patatje te hebben gegeten zocht ik een plekje langs het veld op, in dit geval achter het doel bij Excelsior. Het grootste gedeelte van het spel speelde zich hier af, dus prima plekje. Het sportpark beschikt over een overdekte tribune en aan de andere lange zijde over de hele lengte terracing. 
Na een 0-4 ruststand liep Sparta na rust verder uit tot de uiteindelijke 0-7 overwinning. Een uitslag die in zo'n voorbereiding niet zoveel zegt over het komende seizoen, Excelsior Maassluis had veel vakantiegangers en bij Sparta zullen ook nog wel de nodige mutaties plaatsvinden.
Een leuke eerste vinck weer voor het nieuwe seizoen, de kop is er weer af en op de naar de volgende. 

Hieronder nog een aantal foto's van deze middag:




Reacties