Sportcomplex 't Elderink: De Graafschap - Al-Nasr SC 1-2 (1-1)

Bezoek datum: 20-07-2024
Locatie: Sportcomplex 't Elderink - Hengelo gld (V en AV Pax)
Toeschouwers: 1000
Entree: € 5,-
Competitie Oefenwedstrijd

Deze dag een mooi ritje richting de Achterhoek in de planning. Op het sportcomplex 't Elderink in Hengelo in de provincie Gelderland vindt de wedstrijd plaats tussen De Graafschap en Al-Nasr SC uit Dubai, dus niet de verwarren met het Al-Nassr uit Saudi-Arabië waar Ronaldo voetbalt. Overigens was dit verschil niet bij iedereen bekend, wat bij sommige kinderen een sip gezichtje opleverde toen ze hoorde dat dit een andere Al-Nasr is. 

Na een ritje van iets langer dan een uur met een mooie route over de binnenwegen kwam ik aan op het sportcomplex van voetbalvereniging V en VA Pax, een zondag 4e klasser. Het is was voor de verandering een erg warme zomer dag met volop zon en geen regen, het kan blijkbaar nog wel tijdens de Nederlandse zomer. Gelukkig was er rondom het hoofdveld voldoende plekken in de schaduw te vinden, dus kon mooi uit de brandende zon wegblijven. Aan één lange zijde beschikt de club over een overdekte tribune, waarbij een deel gereserveerd waren voor de reserve spelers van beide clubs. 

De Graafschap is de voorbereiding begonnen met een enkele nieuweling, een paar vertrouwde namen en vooral ook veel eigen jeugd. Bij Al-Nasr SC kan je spreken van een ware Nederlandse enclave, trainer van de club is Nederlander Alfred Schreuder en in zijn staf zijn veel landgenoten te vinden. In de selectie is op dit moment met Leroy Fer één Nederlander terug te vinden maar met Azarkan en Boussaid zijn er ook herkenbare gezichten die vorige jaren in de Eredivisie terug te zien waren. 

In de voorbereiding kan je tegenwoordig verrast worden met hoelang er gespeeld wordt, om alle spelers voldoende te laten spelen zie je steeds vaker dat er langer gespeeld worden in verschillende blokken. Deze wedstrijd zou in 4 blokken worden gespeeld, echter wel weer met een aparte verdeling van 45min+15min+45min+15min. Met de drinkpauzes tussendoor en een nieuwe warming-up voor de wisselspelers na een uur voetballen en 2x een 15min rust werd het een lange middag. Voor 2 uur voetbal was je bijna 3 uur onder de panne en dan nog zonder de reistijd meegerekend. 

In de 2 uur voetbal werd er helaas weinig gescoord en werd het uiteindelijk 1-2 voor Al-Nasr SC. De eerste helft was nog leuk om naar te kijken en ging redelijk gelijk op met een 1-1 ruststand, deze stand bleef ook na een uur op het scorebord staan. Na dit uur, kwamen er 2 nieuwe ploegen het veld in, dit kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede en er viel ook niet meer zoveel te beleven op de 1-2 vlak voor tijd na. Door de Graafschap supporter die naast mij stond ben ik wel op de hoogte van alle ins- en outs binnen de club en op welke spelers er gelet moet worden komend seizoen. 

Hieronder nog een aantal foto's:


Reacties