KNVB Campus: TOP Oss - Jong FC Utrecht 3-3 (1-0)

Bezoek datum: 13-07-2024
Locatie: KNVB Campus - Zeist (KNVB)
Toeschouwers: 50
Entree: Gratis
Competitie: Oefenwedstrijd

Een weekend voor de deur met weinig mogelijkheden dit keer, wedstrijden genoeg, maar een druk weekend waarbij de vrouw deze dag moest werken. Dochterlief kan zich nog wel vermaken op de manege maar zoonlief kan nog niet aan zijn lot worden overgelaten. Dus het werd tijd voor een gulden middenweg. Hij wordt steeds gekker en fanatieker met voetbal maar gaat nog niet zomaar overal kijken, dus dat werd een uitdaging. Deze zaterdag stond Jong FC Utrecht op de rol voor een oefenpot tegen TOP Oss. Deze wedstrijd zou om 11 uur gespeeld worden op de KNVB Campus. Aangezien FC Utrecht één van zijn vele favoriete clubs is en het feit dat het gespeeld wordt op de plek waar het Nederlands elftal traint was het toch wel wat interessanter om mee te gaan, zeker nadat ik ook heb moeten beloven om deze dag ook nog met hem te gaan voetballen op het Cruijff court in ons dorp. 

Gelukkig waren de weersvoorspellingen weer fantastisch dus de jassen en de paraplu gingen mee, want ik had eigenlijk geen idee of op de KNVB Campus overdekte plaatsen waren. Eenmaal op de Campus aangekomen keek hij zijn ogen weer uit, maar vooral de gedachte dat de Oranje spelers hier vaak trainen bleef interessant. Gelukkig waren we op tijd, want de wedstrijd bleek met een kwartiertje te zijn vervroegd naar 10.45u. En tot onze blijdschap stond er een overdekte zittribune, gezien de vele regenbuien geen overbodige luxe deze ochtend. Ondanks het vroege tijdstip en de niet uitnodigende weersomstandigheden waren er nog redelijk wat mensen aanwezig, waaronder ook een clubje mede groundhoppers naar ik begreep later. 

Gezien de voorbereiding en de vele spelers die beide ploegen meehadden was er afgesproken om 4 delen te spelen van ongeveer 30 minuten per deel. Zo konden de meeste spelers een uurtje voetballen. Bij TOP Oss starten een groot aantal jongens met een FC Utrecht verleden en ook de trainer van TOP Oss heeft FC Utrecht als assistent trainer op zijn CV staan. Bij Jong FC Utrecht begonnen veel jongens die er vorig jaar ook al waren met een enkele nieuweling. Na 2 delen was de tussenstand 1-0 in het voordeel van TOP Oss. Na de grote rust kwamen er bij beide clubs 2 nieuwe elftallen binnen de lijnen, waarbij bij Jong Utrecht een tweetal oud-spelers hun opwachting maakten die bij Jong Utrecht hun conditie op peil houden in afwachting van een nieuwe club. TOP Oss wist in de laatste 2 delen uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Na een eigen doelpunt van een speler van TOP en nog maar eens een aantal buien met regen, rechte Jong FC Utrecht hun rug en wisten uiteindelijk toch nog terug te komen tot 3-3. Na bijna 2 uur voetballen was dit dan ook de einduitslag. 

Na nog even een rondje met de paraplu te hebben gelopen voor een aantal foto's was het tijd om de auto op te zoeken en huiswaarts te keren. Echter triggerde aan de overkant van de Campus het andere gedeelte van de Campus mijn zoontje en moesten we toch nog even omkeren. We reden hier het terrein op en hebben hier even een klein rondje gereden. Waarbij vooral het spelershotel en de beeldentuin interessant waren alvorens toch echt weer richting huis te vertrekken. Gelukkig was het 's middags een tijdlang droog en kon ik mijn belofte inlossen om mijn voetbalkunsten te tonen op het Cruijff court. 

Hieronder een paar foto's van deze dag: 


Reacties