Sportpark Brasserskade(DHC): DHC - sc Victoria'04 3-2 (1-1) n.v.

 
Bezoek datum: 08-06-2024
Locatie: Sportpark Brasserskade - Delft (DHC)
Toeschouwers: 250
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse playoff
Bijzonderheid: Tevens jubileum dag Staantribune

Vandaag een heerlijke voetbaldag gehad op Sportpark Brasserskade tijdens de Staantribune jubileum dag. De dag begon 's ochtends met een rondleiding van oud voorzitter Dhr. Schreuders langs bijvoorbeeld de boardroom met veel verwijzingen naar het verleden en vooral ook mooie verhalen en anekdotes over vroegere tijden. In de boardroom was ook oud international Guus Haak aanwezig, tevens oud speler- en trainer van DHC, hij won in 1970 de Europa Cup 1 met Feyenoord. Hij vulde de verhalen mooi aan waarbij vooral bescheidenheid hem kenmerkte. 
Vervolgens was de huidige voorzitter John van Zweden aan de beurt om mooie verhalen te vertellen, bekend in de regio als de behangkoning maar ook van zijn liefde voor ADO Den Haag en het mede eigenaarschap van de Engelse club Swansea City. Samen met de mede eigenaren hebben ze deze club van de onderste regionen in Engeland naar de Premier League gebracht. Vooral over zijn periode bij Swansea City en ook zijn liefde voor bijzondere grounds kon hij mooie verhalen vertellen. Ondanks zijn succes verhaal over Swansea City en de aankoop van aandelen zonder dit met het thuisfront te overleggen, durf ik dit niet aan om ook uit te proberen. 

Terwijl ondertussen een 8-tal teams streden op het Staantribune toernooi, waaronder bijvoorbeeld het B&A Boys team waarbij 2 originele spelers uit de serie van Bassie en Adriaan hun opwachting maakten, ben ik een mooie ronde langs het hoofdveld gelopen om het vele moois te bekijken. Ik ben blij dat we in het digitale tijdperk leven anders had ik menig foto rolletje vol geschoten. Stadion Brasserskade heeft eind jaren '50, begin jaren '60 gediend als stadion in het betaalde voetbal toen DHC al de bespeler was. Hedendaags heeft de tand des tijds wel huisgehouden maar dit heeft zeker zijn charme. Zeker met de oude Elascon tribune maakt dit de ground helemaal compleet.
Het mooie voor deze dag is dat DHC vorige week had gewonnen in de nacompetitie voor lijfsbehoud, zodat ze vandaag thuis mochten aantreden tegen Victoria 04, een fusieclub ontstaan onder meer uit oud-profclub Fortuna Vlaardingen. Dit betekende meteen een officiële vinck voor dit stadion/sportpark. Deze wedstrijd werd door DHC in de verlenging gewonnen van de opponent uit Vlaardingen en mag nu volgende week zich proberen veilig te spelen in de finale. Succes! 
Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking van het toernooi en de tombola met de verkochte lootjes, waarvan de opbrengst naar Stichting 22Q11 zou gaan. Hierbij een 3-tal prijzen gewonnen waaronder een mooi uitshirt van Swansea City met handtekeningen uit het seizoen 2018-2019. In de aansluitende quiz een nette 4e plek behaald en uiteindelijk het mooie foto boek Curva gewonnen. Deze uiteraard meteen door Joris van de Wier, de schrijver, laten signeren.

Al met al een top dag en een goed georganiseerd evenement. Eind van de dag een hoop indrukken, foto's en prijzen rijker. Hieronder nog heel veel foto's van deze prachtige ground, dat zeker een aanrader is om te bezoeken als je nog niet bent geweest. Je hebt hier vele mooie doorkijkjes en vanaf elke plek kan je weer mooie foto's te maken.

 

Reacties