Sportpark De Pinkenberg(VVO): VVO Velp - vv Warnsveldse Boys 1-1 (0-0)

Locatie: Sportpark De Pinkenberg - Velp (VVO Velp)
Toeschouwers: 100
Entree: Gratis
Competitie: 3e klasse Zondag Oost B

Op deze 2e pinksterdag was er een beperkt programma met voornamelijk wedstrijden uit de zondag competities en dan vanaf de 2e klasse en lager. Verder dit langere weekend geen ruimte gehad om een wedstrijdje te kunnen bezoeken, dus deze dag een mooie gelegenheid om weer eens een zondag ploeg te vincken. Eentje die al een tijdje op mijn lijstje stond, en dan voornamelijk vanwege de mooie oude tribune, was VVO uit Velp spelend in de 3e klasse. Deze tribune stamt van 1939 en is geheel van hout gemaakt. Tussentijds is de tribune natuurlijk wel een keer gerenoveerd maar het blijft een schitterend exemplaar. En zo zijn er weer dingen op het sportpark terug te vinden dat wijst op nostalgie, zoals het kassahokje maar ook aan de andere kant van het sportpark wat lijkt op een oude entree.
Via de oude toegangspoort heb je een erg mooie doorkijk op de tribune, zoals je kan zien op onderstaand foto.
Door de nostalgische tribune en de overige oudere dingen die je hier aantreft is dit zeker de moeite van een bezoekje waard. Enig smetje is natuurlijk het onvermijdelijke kunstgras, maar dit is helaas schering en inslag maar wel begrijpelijk. Al zal zo'n veld menig kruisbandje kosten, zo waarschijnlijk ook bij deze wedstrijd is gebeurd.

Het sportpark ligt in een mooi en bosrijke omgeving met vele wandel- en fietsroutes. Tegenover het Sportpark De Pinkenberg ligt nog een Sportpark De Pinkenberg, maar dan betreft het, het gezamenlijke sportpark van Veluwezoom en DVOV, al hebben beide wel een eigen kantine.

Beide ploegen van deze middag staan in de middenmoot en waarbij Warnsveldse Boys al veilig zijn en VVO Velp nog punten nodig heeft om niet rechtstreeks te degraderen. Door de versterkte degradatieregeling dit seizoen is de nacompetitie voor lijfsbehoud het hoogst haalbare nog dit seizoen.
In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig, al zou het de blessure voor een speler van VVO moeten zijn, die naar het aanzag een ernstige knieblessure opliep. De ruststand was dan ook 0-0. In de loop van de 2e helft kwamen er iets meer kansjes over en weer, zonder dat dit werd omgezet in doelpunten. Net op het moment dat ik rond de 70e minuut begon te vrezen voor een 0-0 wedstrijd was het een paar minuten later dan toch eindelijk raak. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. Hierna volgden nog een paar grote kansen waarbij een paar keer net werd gemist of af en toe een medespeler over het hoofd werd gezien. Net op het moment dat men op de bank bij VVO elkaar al aan het feliciteren waren met de overwinning in de veronderstelling dat de warrige scheids zou affluiten voor het eindsignaal, viel ver in de blessuretijd de voorzet nog één keer goed op het hoofd van een speler van Warnsveldse Boys en de bal plofte pardoes in het hoekje in het doel. Vlak daarna was het dan toch genoeg voor de scheidsrechten en bracht hij de wedstrijd ten einde. Met die resultaat en de resultaten op de andere velden heeft VVO zich wel veilig gespeeld tegen rechtstreekse degradatie maar moet men wel de nacompetitie in.