Sportpark De Molenwei: vv Heerjansdam - RBC Roosendaal 1-0 (1-0)

Bezoek datum: 01-04-2024
Locatie: Sportpark De Molenwei - Heerjansdam (vv Heerjansdam)
Toeschouwers: 550
Entree: €5,-
Competitie: Districtbeker Zuid 1 (kwartfinale)

Op deze 2e paasdag stond een mooi affiche in de kwartfinale van de districtsbeker Zuid 1 op het programma tussen 4e Divisie club vv Heerjansdam en 1e klasse club RBC Roosendaal. Waarbij Heerjansdam vecht voor lijfsbehoud in de 4e Divisie, is voor oud profclub RBC het kampioenschap in de 1e klasse bijna een feit en promoveren zij hiermee naar de 4e Divisie. RBC is sinds het faillissement weer helemaal opnieuw begonnen in de 5e klasse zondag. In het begin mochten ze gebruik maken van een ander sportpark om uiteindelijk toch weer terug te keren in het eigen stadion. Sindsdien is men bezig aan een sportieve opmars en ook qua organisatie worden er stappen gezet. Mede hierdoor is de wedstrijd van deze middag een interessant duel omdat er behalve een halve finale plaats in de districtsbeker op het spel staat, ook een plaats in de voorrondes van de KNVB beker op het spel staat. Bij winst van RBC deze middag zou betekenen dat RBC een rentree in de KNVB beker kan maken waardoor men op dit niveau terugkeert sinds het faillissement. Aan de support zal het deze middag niet liggen, want de oranje gekleurde supporters zijn in grote getalen op deze wedstrijd afgekomen en zijn al qua aantal de tegenstander de baas. 
vv Heerjansdam heeft in het verleden jarenlang op het hoogste amateur niveau gespeeld. Ik ken ze zelf vanuit die tijd omdat mijn eigen amateurclub Valleivogels destijds ook op het hoogste niveau uitkwam en Heerjansdam als tegenstander trof. Vroeger ben ik bij één van deze wedstrijden met mijn opa mee geweest naar de uitwedstrijd in Heerjansdam. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik geen herkenningspunten heb kunnen ontdekken. Op de lange zijde is een grote overdekte zittribune met aan de achterzijde de kleedkamers en bovenop de kantine. De kantine heeft ook een terras dat uitkomt in de tribune, deze was overigens helemaal ingenomen door een oranje menigte. Verder rondom het grasveld heb je staanplaatsen. 
De wedstrijd was vooral spannend en niet erg goed. RBC had voetballend wel de overhand maar was erg slordig in de passing. Heerjansdam wachtte vooral af en was voornamelijk in de 1e helft erg gevaarlijk op counter. Dit leverde grote kansen op voor de thuisploeg maar het vizier stond niet op scherp. Ondertussen kreeg ook RBC wat kansen met onder andere een bal op de lat. Bij een volgende counter was de spits een stuk sneller dan de verdedigers en kon alleen op de keeper af, deze twijfelde bij het uitkomen en de spits kon hierdoor de bal onder de doelman doorschuiven en de 1-0 aantekenen. Dit was ook de ruststand. Na rust ging RBC verder met waar het gebleven was, ze bleven nadrukkelijk op zoek naar een treffer maar de keeper van Heerjansdam hield zijn doel schoon. Ondertussen bleef het voor RBC gevaarlijk met de snelle counters van de thuisploeg. Waarbij het zelfs even billenknijpen was toen de keeper van RBC een overtreding leek te maken, maar de scheidsrechter hier geen penalty in zag. Zo bleef de hoop nog aanwezig en probeerde de trainer van RBC met aanvallende wissels een doelpunt te forceren. Helaas voor het overgrote deel van het publiek zat dit er niet in en viel de droom voor de voorrondes van de KNVB beker in duigen. Heerjansdam gaat nu door naar de halve finale tegen Achilles Veen en grijpt tevens de plek in de voorronde van de KNVB beker. RBC kan komend weekend de teleurstelling al wegspelen door ongeslagen het kampioenschap te behalen en te promoveren naar de 4e Divisie. 

Hierbij de overige foto's van Sportpark De Molenwei:

 
 



 

Reacties