Sportpark Zuid (Groesbeek): De Treffers - GVVV 1-4 (0-2)

Bezoek datum: 09-03-2024
Locatie: Sportpark Zuid - Groesbeek (De Treffers)
Toeschouwers: 800
Entree: € 12,50 (staanplaats)
Competitie: 2e Divisie

Na de mooie ervaring bij Schalke 04 was er nog ruimte om nog een wedstrijd te bezoeken, tenminste als het verkeer meewerkt. Het duurde heel lang voordat ik vanuit Gelsenkirchen weer op de snelweg zat maar toen ik eenmaal reed kon ik ook lekker doorrijden. De reis werd vervolgd naar Groesbeek naar Sportpark Zuid van De Treffers. De nummer 2 van de 2e Divisie treedt deze avond aan tegen het Veenendaals GVVV. De promovendus die zich makkelijk heeft genesteld in de subtop van de competitie. Door de drukte op de weg was ik net een kwartiertje voor aanvang aanwezig maar in ieder geval op tijd voor de aftrap. Beide ploegen heb ik dit seizoen al een paar keer aan het werk gezien, dus dat maakt een wedstrijd ook altijd wat interessanter omdat je spelers kent. Beide ploegen zijn ook grote namen in het amateurvoetbal, waarbij vooral de De Treffers qua prijzen ook aansprekende resultaten heeft geboekt. Een bijzonder feit over De Treffers is dat zij de enige ploeg zijn die sinds de begin jaren 70' uitkomen op het hoogste amateur niveau. Waar menig grootmacht nog weleens een stapje terug heeft moeten doen is het de ploeg uit Groesbeek altijd gelukt om op het hoogste niveau te blijven. 
Bij De Treffers hebben ze sinds 2010 de beschikking over een heel nieuwe kantine met onderliggend de kleedkamers en fitnessruimtes. Aan de ene lange zijde staat een overdekte zittribune welke plaats biedt aan ongeveer 400 personen, aan de andere lange zijde is een overdekte staantribune, hier kunnen circa 800 personen plaatsnemen. Voor deze wedstrijd was er plaats genoeg, want er kwamen ongeveer 800 toeschouwers op dit duel af. Het hoofdveld is een mooie mat van natuurgras, dit geeft ook meteen een veel fijnere uitstraling dan zo'n nepveld. Op deze mat werd een leuke pot voetbal vertoond met beide ploegen die speelde voor de overwinning en om een doelpunt te maken. GVVV kwam na een klein kwartier op een 0-1 voorsprong en verdubbelde deze score in de 45e minuut via een strafschop. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een verrassende 0-2 tussenstand. Vlak na rust kwam GVVV zelfs op een 0-3 voorspring maar De Treffers kwamen hiervan snel weer terug in de wedstrijd door de 1-3 aan te tekenen. Dit was tevens het startsein om te gaan stormen richting het doel van GVVV. GVVV kwam in deze fase eruit via gevaarlijke counters zonder doel te treffen. Na de storm van De Treffers te hebben overleefd belande de wedstrijd weer in een fase waar beide ploegen nog de nodige kansen kreeg, totdat GVVV vlak voor tijd de 1-4 binnenschoot. Hiermee was ook meteen de einduitslag bekend en konden De Treffers toch over een soort van offday spreken. GVVV klom hiermee naar de 5e plaats en De Treffers verzuimden hiermee om dichter naar Spakenburg toe te kruipen en het kampioenschap nog enigszins spannend te maken. 

Door alle vertragingen in het verkeer weinig tijd gehad om te eten en te drinken, op een broodje Krakauer en een colaatje na, dus op de terugweg even slecht toch een Maccie gescoord. Al met al weer een lekkere voetbalzaterdag met mooie nieuwe indrukken en leuke wedstrijden met veel goals.

Hierbij nog wat meer foto's om een goede indruk van Sportpark Zuid te krijgen:

Reacties