Sportpark Walburgen: vv De Bataven - vv DUNO 1-2 (1-0)

Locatie: Sportpark Walburgen - Gendt (vv De Bataven)
Toeschouwers: 200
Entree: Gratis
Competitie: 1e klasse G

Deze zondag had ik de tijd voor mezelf, een mooie gelegenheid om eens een zondagclub te bezoeken aangezien de zondag meestal niet zo'n gangbare dag is voor een wedstrijd bezoek. Deze zondag dus wel, dus meteen de Futbolgy app uitgeplozen en wat wedstrijden geselecteerd. Hierbij kijk ik voor deze zondag naar de afstand, want ik heb geen zin om de hele dag op pad te zijn, het niveau van de competitie en natuurlijk het affiche. Uiteindelijk heb ik gekozen voor vv De Bataven tegen DUNO uit Doorweth, dit is een wedstrijd in de 1e klasse G. vv De Bataven heeft jarenlang op het hoogste niveau op de zondag gespeeld in de Hoofdklasse. De langste periode is in de jaren '80 geweest maar ook daarna nog een paar periodes dat men in de Hoofdklasse mocht spelen. Sinds 2020 is men weer in de 1e klasse actief. Ik zelf ken De Bataven voornamelijk van de jaren'80 omdat de standen en uitslagen in de VI stonden wekelijks en van teletekst, omdat ik die ook elk weekend allemaal checkte. Voor vandaag heb ik De Bataven maar één keer eerder aan het werk gezien, dat was vorig jaar bij WSV Apeldoorn.

Tegenstander DUNO is sinds het seizoen 2013/14 aan een opmars bezig vanuit de 4e klasse. In het seizoen 2013/14 wordt het kampioenschap gepakt in de 4e klasse en in seizoen 2019/20 is de Hoofdklasse zaterdag al bereikt. Hier wordt totaal 4 seizoenen in gebivakkeerd, al vallen seizoen 2 en 3 in duigen door Covid. Na de degradatie in seizoen 2021/22 speelt men weer in de 1e klasse, waarbij dit seizoen de zaterdag en zondag zijn gecombineerd, het zogenoemde weekendvoetbal. DUNO heb ik nog niet eerder aan het werk gezien.

Na ongeveer 40 minuutjes rijden kwam ik bij Sportpark Walburgen in Gendt aan. Bij aankomst meteen maar eens een ronde gemaakt langs het hoofdveld. Wederom een echt grasveld, inclusief alle oneffenheden die erbij horen, maar dat hoort ook bij het spelletje. aan de ene lange zijde heb je een overdekte zittribune en aan de andere zijde heb je de radiokamer en daarvoor heb je bankjes en staanplaatsen. Wat verder opvalt is dat wanneer je naar de kantine wil, eigenlijk het sportpark weer afgaat en daarvandaan kan je de kantine in.
De Bataven kwamen al vroeg op een 1-0 voorsprong en wisten deze stand te handhaven tot de rust. Het was een wedstrijd zonder al te veel kansen maar af en toe toch leuk voetbal. Na de rust was het na ongeveer 10 minuten toch weer gelijk en kwam de 1-1 op het scorebord. Het spel golfde een beetje op en neer waarbij in de laatste fase De Bataven toch meer voor de overwinning ging. Een aantal scrimmages voor het doel van DUNO was het resultaat, zonder dat de bal tegen het net plofte. In de blessure tijd was in één van de plaagstoten van DUNO het toch raak en bracht deze wedstrijd toch een winnaar, 1-2 voor DUNO. Dat het doelpunt gemaakt werd door een speler waarvan de meeste toeschouwers het idee hadden dat deze een paar minuten eerder rood had verdiend maak het extra zuurder voor de thuisploeg. Zo eindigt mijn 2e wedstrijd dit weekend ook in een 1-2 overwinning voor de uitploeg en zat bij beide ploegen het venijn hem toch in de staart.