Sportpark Crailoo: FC Hilversum - sv De Valleivogels 1-2 (0-0)

Bezoek datum: 16-03-2024
Locatie: Sportpark Crailoo - Hilversum (FC Hilversum)
Toeschouwers: 100
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag B

Deze uitwedstrijd stond na het bekend worden van de competitie indelingen, hoog op het lijstje. FC Hilversum is een roemruchte club met een verleden in het profvoetbal, in de periode 1955 tot 1968. Voornamelijk in de 2e divisie van destijds met één jaartje eerste divisie als uitstapje. Na 1968 werd besloten om weer terug te keren naar de amateurs. Overigens werd op het huidige sportpark, Sportpark Crailoo, geen betaald voetbal gespeeld. Dit sportpark werd in 1969 in gebruik genomen na de terugkeer naar de amateurs. Terug bij de amateurs werd de zondag als speeldag gekozen en voornamelijk in de 1e en 2e klasse gespeeld met af en toe een uitstapje naar de Hoofdklasse. In 2009 werd er weer Hoofdklasse gespeeld en werd daar vanuit zelfs gepromoveerd naar de toen gevormde Topklasse Zondag. Hier werd 2 seizoen in gespeeld en toen volgde degradatie naar de Hoofdklasse. Hierin werd nog 1 jaar op de zondag gespeeld waarna werd besloten op te stoppen het 1e elftal op de zondag. Sinds 2007 was er ook een 1e elftal op de zaterdag ingeschreven en deze begon in de 5e klasse. In 2013 toen de zondag stopte, speelde de zaterdag in de 3e klasse. Afgelopen seizoen werd hierin het kampioenschap behaald waardoor FC Hilversum nu voor het eerst met het zaterdag elftal hierin mag aantreden. Dat doet het dit seizoen met een aantal oud profs en spelers die hoog op amateur niveau hebben gespeeld. Met een laatste plaats op de ranglijst blijven de verwachtingen behoorlijk achter dit seizoen. Ondanks de rijke historie, heeft de club op dit moment maar 4 elftallen in competitie. 

Het Sportpark Crailoo ligt een stukje buiten Hilversum tegen een bosrijke omgeving aan. Het beschikt over een tweetal grasvelden en het hoofdveld over een overdekte zittribune, Deze tribune is al ouder, maar heeft juist daarom zijn charme. 
Over de wedstrijd zelf kunnen we mooi kort zijn, dat was een hele slechte voorstelling. Het veld was hobbeling waar beide ploegen last van hadden. Af en toe een paar kansjes aan beide kanten maar het leek uiteindelijk op een bloedeloze 0-0 uit te lopen. Echter op het laatst rook FC Hilversum toch kansen op een driepunter en nadat eerst een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel was het in minuut 87 toch raak voor de thuisploeg. Lang kon hier niet van worden nagenoten want in de 88e minuut lag hij aan de andere kant in het mandje en was de stand alweer 1-1. Toen Valleivogels in de 89e minuut mocht aanleggen begonnen de gedachtes toch te worden het zal toch niet, maar het zou toch wel, de vrije trap belande via een stuiter in het doel en opeens was 1-2. Gescoord werd er hierna niet meer waardoor de 3 punten mee konden naar Scherpenzeel. Verdiend? Dat zeker niet, maar als rood-witte hadden we daar maar even geen boodschap aan. Voor FC Hilversum zijn de druiven erg zuur, want handhaving lijkt op deze manier al bijna een mission impossible. 

Hierbij nog een aantal foto's van het mooi gelegen Sportpark Crailoo:










Reacties