Sportpark Broekdijk-Oost: FC Breukelen - sv De Valleivogels 1-5 (1-2)

Bezoek datum: 02-03-2024
Locatie: Sportpark Broekdijk-Oost - Breukelen (FC Breukelen)
Toeschouwers: 300
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag B

Op deze zaterdag, waar eindelijk de zon zich liet zien waardoor je eindelijk een beetje het lente gevoel kreeg, stond een heuse awayday op het programma. Ons vlaggenschip mocht hun kunsten gaan vertonen op Sportpark Broekdijk-Oost van FC Breukelen. Dit is ongeveer de verste uitwedstrijd dus er was dit keer ook een bus geregeld waarmee de spelers en begeleiding maar supporters mee op reis konden. Aangezien de vrouw deze zaterdag niet hoefde te werken hebben we er meteen een leuk gezinsuitje van gemaakt door met zijn vieren mee te gaan. We vertrokken op tijd vanuit Scherpenzeel en aangezien het maar ongeveer 45 minuten rijden was, kwamen we erg op tijd aan in Breukelen. Hiermee hadden we mooi de gelegenheid om op het gemakkie even een broodje te nuttigen in de houten kantine. Alle gebouwen op het complex lijken van hout te zijn gemaakt, dit geeft een leuke uitstraling en is weer eens wat anders dan al het moderne wat je tegenwoordig vaak tegenkomt. 
Nadat het broodje op was, had ik nog ruim de tijd om even een ronde langs het veld te maken en de nodige foto's te maken. Aan de overzijde van de kantine staat een wat oudere overdekte tribune met houten bankjes. Achter deze tribune loopt het Amsterdam-Rijn kanaal waardoor er regelmatig grote schepen voorbij kwamen varen, dit vonden de kinderen dan weer erg interessant. Nadat ik mijn ronde weer had gemaakt was het tijd om een lekker plekje langs te lijn op te zoeken. We kozen de kant van de kantine, hier waren voldoende bankjes langs de zijlijn en nog belangrijker, het zonnetje scheen hier lekker. Aan de overkant bij de tribune was schaduw en door de wind deze middag een wat minder mooi plekje. 
De wedstrijd begon voortvaren en binnen 2 minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Binnen 20 minuten viel ook de 0-2 binnen dus een mooie middag voor de uitsupporters lag in het verschiet. Een paar minuutjes later was er toch de aansluitingstreffer en werd de rust gehaald met een 1-2 tussenstand. 
In de 2e helft werd er bij vlagen mooi voetbal op de kunstgrasmat neergelegd en kon de score verder getild worden naar een 1-5 eindstand. Al met al een lekker voetbalmiddagje lekker met een beginnend lente weertje. Na de wedstrijd nog even een lekker patatje naar binnen gewerkt voordat we met de bus weer richting Scherpenzeel gingen. 

Hierbij nog een aantal foto's van het sportpark:





 

Reacties