Bingoal Stadion: ADO Den Haag - FC Dordrecht 2-2 (1-2)

Locatie: Bingoal Stadion - Den Haag (ADO Den Haag)
Toeschouwers: 6564
Entree: € 4,- (kaartje via KPN Seaters, lange zijde zitplaats)
Competitie: Eerste Divisie

Wederom een mooie nieuwe vinck, een maandagavond wedstrijd in Den Haag in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Via de KPS Seaters was ik ingeloot voor deze wedstrijd, dat kost je dan 4 euro voor het KPN Fonds per kaartje. Een mooie gelegenheid om deze mooie topper in de Eerste Divisie te bezoeken. Deze avond staat de wedstrijd tussen de nummer 3 ADO Den Haag en de nummer 4 FC Dordrecht op het programma. Beide clubs zijn bezig met een goed seizoen, dus hopelijk een mooie pot voetbal. Vanuit het werk ben ik meteen doorgereden naar Den Haag, ondanks wat oponthoud her en der toch ruim op tijd bij het stadion aangekomen, ook weer eens wat anders dan afgelopen weekend. De auto heb ik geparkeerd om een van de parkeerterreinen, daar betaal je dan wel weer 10 euro voor, maar goed. Na de eerste foto's te hebben gemaakt was het tijd om even een hapje te eten. Gelukkig stonden buiten het stadion al een paar frietkarren, dus hier maar eens een broodje frikandel en een broodje mexicano gescoord. Ondertussen had ik mijn e-ticket ook al kunnen omruilen voor een hardcopy ticket dus alles ging lekker voortvarend.

Aan de buitenkant van het stadion is weinig te zien van de clubkleuren en het logo van ADO Den Haag. Buiten het stadion staat een standbeeld van clubicoon Aad Mansveld. Eenmaal binnen wordt het helemaal van welke club deze thuishaven is. Middels vele graffiti is duidelijk het groen/geel terug te zien van de thuisclub. Dit is bij de tribune van Midden-Noord waar de fanatieke aanhang van ADO zich manifesteert. Ik had een kaartje voor een paar vakken verderop. Tijdens de opkomst van de beide ploegen werd luidkeels het oh oh den haag meegezongen.
De wedstrijd stond symbool voor veel foute passes en slordigheden aan beide kanten, ondanks dat de beide ploegen hoog op de ranglijst staan. FC Dordrecht was het minst slordig en wist in de 15e en 32e minuut te profiteren en op een 0-2 voorsprong te komen. Op de tribune was veel gemor te horen maar ook werd er nog volop aangemoedigd en de spelers toegezongen en uiteraard ook gericht op het publiek van de tegenstander. Een paar minuten voor rust was er toch de aansluitingstreffer voor ADO Den Haag en kon men toch nog enigszins vol goede moed de rust in. Na de rust moest ADO komen en in de 54e minuut werden de toeschouwers getrakteerd op een wereldgoal. Van net iets over de middenlijn heen werd de bal over de doelman FC Dordrecht geschoten en kwam de thuisploeg terug tot 2-2. Daarna was het voornamelijk ADO dat voetbalde voor de overwinning en FC Dordrecht probeerde via de counter gevaarlijk eruit te komen. Echter beide ploegen bleven vooral erg slordig in de passing waardoor meer doelpunten er niet meer in zat. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel want eigenlijk wel een terechte afspiegeling was van de wedstrijd, ondanks dat beide ploegen er niet zoveel mee opschoten. Voor mij wel weer een leuke wedstrijd met veel doelpunten kunnen aanschouwen.