Sportpark De Vinken: vv Eemdijk - VVSB 0-2 (0-0)

Locatie: Sportpark De Vinken - Bunschoten-Spakenburg (vv Eemdijk)
Toeschouwers: 300
Entree: € 8,- (staanplaats)
Competitie: Derde Divisie A

Deze zaterdag stond bol van de afgelastingen, de oorspronkelijke planning van Nieuw Utrecht tegen Valleivogels bezoeken kon de prullenbak in. In de dagen ervoor had ik al een soort van schaduwprogramma gemaakt. Ondanks dat links en rechts hiervan ook wedstrijden werden afgelast bleven er toch een aantal wedstrijden op het programma staan. De keuze viel op een nieuw te vincken sportpark, al heb ik hier zelf ook wel een paar keer gevoetbald. De reis gaat weer eens richting Bunschoten-Spakenburg, maar nu een keer niet naar de 'rooie' of de 'blauwe' maar naar de 'groenen'. Het sportpark De Vinken ligt net buiten het centrum en meer op een industrieterrein. De reistijd is hierdoor korter dan bij de andere clubs in het dorp omdat je nu niet het hele dorp door hoeft. Ik was mooi op tijd op het sportpark en kon mooi even rustig een rondje lopen rondom het veld. Vrijwilligers zijn blijkbaar druk bezig geweest het veld speelklaar te maken aangezien er een berg sneeuw over de boarding was geschept. Hierdoor was het veld wel sneeuwvrij en kon er gewoon gevoetbald worden deze middag.

Zowel vv Eemdijk als ook VVSB bivakkeren in de middenmoot van de Derde divisie A, dus een interessante ontmoeting voor beide clubs. Leuke deze wedstrijd is ook dat beide teams in het thuisshirt konden aantreden, dus beide lekker herkenbaar. De 1e helft begon leuk met beide ploegen in de aanval waarbij Eemdijk wel de overhand had. Na ongeveer 20 minuten was de keeper van Eemdijk iets te laat en miste hij de bal maar had wel de tegenstander te pakken. Hij maakte zijn fout snel weer goed door de toegekende strafschop te stoppen. Zo werd de rust behaald met een 0-0 tussenstand maar wel een leuke pot om naar te kijken. De 2e helft ging eigenlijk op dezelfde voet verder, zonder dat er al te grote kansen waren. Eemdijk had een licht overwicht maar ook dan zie je weer dat er aan de andere kant iets gebeurd. Een mooi afstandsschot vloog hard via de binnenkant paal binnen waardoor de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen. Bij Eemdijk volgde een wissel en een centrale verdediger werd naar voren gestuurd om als stormram de gelijkmaker te kunnen forceren. Echter was het in de 90e minuut VVSB weer die de winst veiligstelde met de 0-2. Hierdoor konden de 3 punten mee in de bus naar Noorwijkerhout.