Sportpark De Westmaat: sv Spakenburg - Excelsior Rotterdam 2-3 (1-1) n.v.

Locatie: Sportpark De Westmaat - Spakenburg (sv Spakenburg)
Toeschouwers: 4.733
Entree: € 10,-
Competitie: KNVB Beker (2e ronde)

Deze week een lekker beker weekje in het vooruitzicht. Voor 2 wedstrijden heb ik kaarten weten te kopen, eerst voor deze dinsdag sv Spakenburg tegen Excelsior Rotterdam en voor woensdag GVVV tegen NEC Nijmegen. Ook hoog op het lijstje stond usv Hercules tegen Ajax, deze wedstrijd wordt gespeeld in de Galgenwaard maar helaas waren de weinige beschikbare kaarten erg snel uitverkocht. Met Spakenburg en GVVV heb ik toch ook 2 leuke affiches op het programma kunnen zetten dus een mooie voetbalweek in het verschiet. Helaas begon de dinsdagochtend met lichte griepklachten en na een paracetamolletje naar het werk gegaan, want als je 's avond naar het voetbal wilt dan moet je ook gewoon overdag aan de bak. Gelukkig was het snel avond en kon ik me opmaken voor de eerste bekerkraker. Na vorig seizoen is Spakenburg een echte stuntploeg in de beker geworden. In de 1e ronde werden de profs van Helmond Sport al uitgeschakeld en nu mochten de 'Blauwe" het opnemen tegen Excelsior Rotterdam, uitkomend in de Eredivisie. Aan de voorbereidingen en de sfeeractie zal het in ieder geval niet liggen, de supporters van Spakenburg hadden weer behoorlijk uitgepakt en een mooie sfeeractie opgezet. De opkomst van de spelers moet voor menig speler indrukwekkend zijn geweest.
De wedstrijd zelf mocht er ook wezen, Excelsior was in het begin wel de bovenliggende ploeg met een aantal goede kansen maar ook Spakenburg speelde goed en dwongen kansen af. Het was uiteindelijk Spakenburg dat op een 1-0 voorsprong kwam al was deze achterstand voor de rust alweer weggewerkt door de Rotterdammers en stond er een ruststand van 1-1 op het scorebord. In de 2e helft een beetje hetzelfde speelbeeld met een beter Excelsior maar toch weer Spakenburg dat op een 2-1 voorsprong kwam. Ook deze voorsprong kon niet worden vastgehouden en door een eigen doelpunt werd het 2-2. Spakenburg wist deze stand vol te houden tot het eind waardoor een verlenging nodig was. Spakenburg had ondertussen al een aantal keren noodgedwongen moeten wisselen, hierdoor kwamen er toch wat Spakenburgse namen het veld in. In de verlenging wist Excelsior dan eindelijk voor het eerst op voorsprong te komen, de pijp van de spelers van Spakenburg was al een tijdje leeg, maar toch werd het tot het laatst toe gestreden voor de gelijkmaker. Helaas voor de bekerromantici zat een nieuwe stunt er deze avond niet in. Al had Excelsior ongetwijfeld gehoopt op een wat makkelijker avondje. De spelers van Spakenburg konden in ieder geval met opgeheven hoofd het speelveld verlaten en na de winterstop proberen de titel in de 2e Divisie binnen te slepen. Al met al toch een mooie bekeravond met mooie sfeeracties, goede sfeer, spannende pot voetbal. Ondertussen wel een stukje brakker geworden door de naderende griep en eenmaal thuis had ook de koorts toegeslagen. Dit verpestte helaas mijn volgende bekeravondje van GVVV tegen NEC Nijmegen, die ik dan ook helaas moest laten schieten. Hierdoor is de bekerpot van Spakenburg ook meteen mijn laatste wedstrijd van 2023 geweest en ben ik geëindigd op het mooie aantal van 70 wedstrijden dit jaar, een persoonlijk record voor mij. Hopelijk kan 2024 ook weer een mooi jaar worden met vele mooie voetbalpotjes.