Sportpark De Eikelhof: vv Bennekom - DTS Ede 1-1 (1-0)

Locatie: Sportpark De Eikelhof - Bennekom (vv Bennekom)
Toeschouwers: 2000
Entree: € 8,-
Competitie: 1e klasse G

Weer eenmaal terug in het koude kikkerlandje weer een leuk affiche uitgezocht. Van de vorige editie van vorig jaar heb ik de beelden gezien, dit was dermate sfeervol dat deze derby op het lijstje moest. We hebben het in dit geval over DE derby van de gemeente Ede, vv Bennekom tegen DTS Ede. Deze editie wordt gespeeld in Bennekom op Sportpark De Eikelhof, geen onbekende plek voor mij, want in maart 2022 heb ik hier ook al een keer een wedstrijd van vv Bennekom bezocht. Deze wedstrijd staat voor 18.00u op het programma, dus een mooie avondwedstrijd ligt in het verschiet.
Bij de opkomst van de spelers werden de lichtmasten al gedimd en kon de grote pyroshow van start gaan. Ook dit jaar was er weer aardig uitgepakt en werden vele fakkels en vuurwerk ontstoken. Binnen een mum van tijd was het speelveld met één grote rookwolk bedekt. Eenmaal dat het zicht weer wat terug was kon er worden afgetrapt. Hierbij begon meteen een interessant schouwspel waarbij de openingsfase voor DTS was en er een paar keer al goed doorheen kwamen. Dit leidde overigens niet eens tot hele grote kansen. Na deze beginfase ontspon een wedstrijd waarbij het meer een heen en weer wedstrijd werd waarbij ook Bennekom een paar mogelijkheden kreeg. Toch enigszins verrassend kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Waarbij de editie van vorig jaar nog een 0-5 nederlaag werd geleden was dit al een beter perspectief voor Bennekom. Deze 1-0 voorsprong werd vastgehouden tot aan de rust.

In de rust werden een paar wissels toegepast en werd het spel van beide kanten wat rommeliger. Het goede voetbal van de 1e helft werd ingewisseld voor voornamelijk hard werken en strijd. Ondertussen werd er af en toe nog wat vuurwerk afgestoken. De scheidsrechter was dit na een paar keer omroepen zat en legde de wedstrijd stil. Beide ploegen en het arbitrale trio bleven wel op het veld en een paar minuten later werd er toch weer verder gevoetbald. Nadat eerst nog een doelpunt van DTS Ede werd afgekeurd vanwege duwen was het een paar minuten later toch raak en werd de 1-1 gescoord. Dit gaf overigens ook de juiste afspiegeling van de wedstrijd weer. Er werden nog een aantal wissels toegepast en beide ploegen gingen nog voor de winnende treffer. Dit leidde nog tot een paar uitbraken aan beide kansen maar scoren werd er niet meer gedaan. De eindstand van 1-1 was een terechte uitslag voor een leuke en spannende derby, waarbij het sportief bleef zowel op- als ook buiten het veld. Ondanks dat het erg fris was een leuke derby om mee te maken. Wellicht een volgende keer de derby andersom ook eens bezoeken.