Gran Canaria tour (4/4): Estadio Insular (lost ground)

Bezoek datum: 23-11-2023
Locatie: Estadio Insular - Las Palmas / Gran Canaria / Spanje (lost ground)

Via een tip van iemand uit de groundhoppers appgroep kreeg ik door dat in een stadspark in het centrum van Las Palmas nog overblijfselen van het oude stadion Estadio Insular van UD Las Palmas stonden. De vrouw vond dit ook wel bijzonder om te zien dus gingen we Las Palmas in om het park te zoeken. Uiteindelijk hadden we een parkeerplekje gevonden en moesten we een klein stukje lopen naar het park toe. 

Er staan inderdaad nog 2 oude tribunes die verwerkt zijn in het park. Voor een voetballiefhebber natuurlijk altijd erg mooi om te zien. Het geel/blauwe gedeelte is nog toegankelijk, de tribune aan de overzijde is al meer verouderd en is ook niet meer te betreden. Over het gedeelte waar de stoeltjes zaten zijn doeken gespannen en de trappen zijn ook niet goed bereikbaar. Je ziet ook duidelijk wat brokkelend beton dus heb de gok ook maar niet gewaagd om deze toch te betreden. Het wel een bijzonder idee dat dit voorheen een een groot voetbalstadion is geweest. Alleen de beide tribunes aan de doelzijdes staan nog en de voorgevel is nog intact maar hier kon ik niet zoveel herkenbaars van zien door bomen die er voor stonden.  

Al met al was het leuk om hier even rond te hebben gelopen, dit was dus een goeie tip, want als groundhopper met gevoel voor nostalgie die in Las Palmas is, is dit zeker wel de moeite waard. 

Hierbij nog een aantal foto's van deze lost ground. Reacties