Ludo Coeckstadion: Koninklijk Berchem Sport - Lyra-Lierse Berlaar 0-1 (0-0)

Bezoek datum: 28-10-2023
Locatie: Ludo Coeckstadion - Berchem - België (Koninklijk Berchem Sport)
Toeschouwers: 
Entree: € 12,- (staanplaats)
Competitie: Tweede Klasse VFV B (België)

De tweede wedstrijd deze dag in België is een paar niveautjes lager dan de eerste wedstrijd maar hierdoor zeker niet minder mooi. Vanuit Mechelen ben ik doorgereden naar Berchem voor de wedstrijd van Koninklijk Berchem Sport tegen Lyra-Lierse Berlaar. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Tweede Klasse VFV B, dit het 4e niveau in België. De locatie van de wedstrijd is het Ludo Coeckstadion met zijn iconische hoofdtribune, die echter nu wel helaas in de stijgers staat en hierdoor 2 kleinere tribunes voor zijn gezet. Ik was mooi op tijd aanwezig en het was nog totaal niet druk. Er zaten wat mensen in de kantine en er liepen een paar mensen buiten. Buiten stond ook een frietkraam, dus eerst hier maar eens wat lekkers gestoord want ik had de hele middag nog niets gegeten. De keuze viel uiteindelijk op een broodje curryworst, waarbij ik een groot pistolet-achtig broodje kreeg met een curryworst met een bijzondere soort currysaus, die meer leek op mosterd maar toch goed van smaak was. Na dit broodje genietend te hebben binnen gewerkt was het tijd om een kaartje aan te schaffen. Voor een staanplaats betaal je 12 euro en voor een zitplaats 17 euro. Ik koos wederom voor een staanplaats en rekende de 12 euro af. Je kan hier overigens alleen met contant geld een kaartje aanschaffen, pinnen is dus niet mogelijk. Gelukkig had ik contanten meegenomen dus dat was geen probleem. Langzaamaan werd het al wel wat drukker en ik had al een plekje aan de lange zijde weten te vinden waar een overdekte staantribune staat. Hierbij een mooi uitzicht op de hoofdtribune, die ondanks dat er stijgers en tribunes voorstaan nog steeds een plaatje is. 
Ondertussen stroomde de tribune toch aardig vol waardoor het best druk begon te worden. Ook de de 2 tijdelijke zit tribunes aan de overzijde stroomden langzaamaan voller. Zelfs in het uitvak bleken behoorlijk wat mensen van de tegenstander te hebben plaatsgenomen. De fanatiekere supporters van Berchem Sport zorgden al voor de nodige sfeer. De wedstrijd was een leuke en spannende pot, waarbij de thuisclub het betere van het spel had en ook de beste mogelijkheden. Ondanks het overwicht werd er toch met een 0-0 stand gerust. Na de pauze was het wedstrijdbeeld hetzelfde, Berchem Sport bleef het betere van het spel houden. Zoals je dan vaak ziet in het voetbal als je zelf de kansen niet maakt, gebeurde ook hier. Lyra-Lierse wist de leiding te nemen waardoor de thuisclub nog meer moest gaan aanvallen. Toen vlak voor tijd de keeper van Berchem met een rode kaart het veld moest verlaten werd het wel heel moeilijk om nog een goed resultaat te behalen. Ondanks de moeite kwamen er geen grote mogelijkheden meer en konden de gasten met een 0-1 overwinning huiswaarts keren. 

Hiermee kwam alweer een einde aan mijn België trip en was het Ludo Coeckstadion een mooie afsluiting van deze dag. Een voor de liefhebber een erg mooie ground met een leuke en goede sfeer. Hieronder nog een aantal foto's van deze geweldige ground:

Reacties