Jan Louwers Stadion - FC Eindhoven

Bezoek datum: 14-10-2023
Locatie: Jan Louwers Stadion - Eindhoven (FC Eindhoven)
Toeschouwers: nvt
Entree: € 0,-
Competitie: nvt

Vandaag eens even geen wedstrijd, maar wel het bezoek aan een stadion. Deze dag organiseert voetbalblad Staantribune weer een leden dag met als thema Italië. Deze dag wordt gehouden in de businessclub van het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven. Deze dag is er eerst een boekpresentatie van het boek Curva met 19 bijzondere stadions in Italië. Aansluitend aan deze presentatie werd aan de hand van dit boek een voetbalquiz gehouden met als prijs een exemplaar van het boek. Ondanks dat ik pretendeer veel van voetbal te weten zijn er blijkbaar ook heel veel dingen die ik nog niet weet, dus een plaats ver buiten de prijzen was het resultaat. 

Na afloop van deze quiz was er de mogelijkheid om met clublegende Pascal Maas van FC Eindhoven een rondleiding door het stadion te maken. Een mooie gelegenheid om plekken te zien waar je normaal gesproken niet komt. In de gang van de kleedkamers hangen diverse foto's waaronder van alle trainers in de loop der jaren, waarbij een aantal markante personen aan de muur vertegenwoordigd zijn. Even verderop hangen de elftalfoto's van de diverse seizoen en aan een andere muur hangen spelers met bijzondere prestaties zoals een groot aantal wedstrijden, veel doelpunten in een wedstrijd en all time topscoorders van FC Eindhoven. Erg leuk om te zien. De kleedkamer van het 1e werd ook bekeken, waarbij vooral opviel dat deze erg rommelig was en spelers blijkbaar veel spullen laten slingeren zoals bijvoorbeeld diverse voetbalschoen. Dit is goed terug te zien op de foto's. Enige luxe, zoals je weleens ziet bij andere betaald voetbalverenigingen, is niks van terug te zien. Verder konden we de fysioruimte, het materiaalhok en washok zien en konden we richting het veld en de tribunes. Hier stonden speciaal voor deze dag een pizzabus en een loempia kraam waar je even een hapje kon bestellen. 

Weer eenmaal binnen was het tijd voor het eerste deel van de podcast die zou worden opgenomen deze middag. In dit eerste deel zaten 4 personen die uiteraard veel op hebben met Italiaans voetbal waaronder commentator Emile Schelvis. Hierbij werden mooie verhalen en anekdotes gedeeld. In het 2e gedeelte waren weer 4 andere personen aan de beurt waaronder David Endt, oud-woordvoerder van Ajax en hij geeft ook weleens commentaar bij Italiaans voetbal. Hij had de podcast goed voorbereid door diverse A4-tjes te hebben gevuld met een verhaal over Calcio. Zo werd dit tweede gedeelte in het begin een aardig monoloog. Gevolgd door ook weer leuke verhalen en anekdotes van de andere gasten. Het derde gedeelte heb ik helaas moeten missen doordat de griepverschijnselen van de afgelopen dagen wat meer kwamen opzetten met voornamelijk een irritante koppijn. Aangezien het 1,5 uur rijden is, dus toch maar op tijd vertrokken. Helaas zonder gebruik te kunnen maken van de foodtrucks. 

Ondanks dat was het toch een geslaagde dag en doordat er jeugdteams aan het spelen waren in het stadion toch nog een vleugje van een voetbalwedstrijd kunnen meepakken. Sowieso moet ik nog een keertje terugkeren hier om officieel een wedstrijd te bezoeken zodat deze kan worden afgevinckt.

Hieronder nog een aantal foto's van deze dag:

 

Reacties