Burgemeester Buiningpark: Roda'46 - sv De Valleivogels 0-0 (0-0) (5-4 na strafschoppen)

Bezoek datum: 19-10-2023
Locatie: Burgemeester Buiningpark - Leusden (Roda'46)
Toeschouwers: 150
Entree: € 0,-
Competitie: Districtbeker West 1

Vanavond een wedstrijd in de eerste knock-out ronde van de districtbeker West 1. Valleivogels gaat op bezoek in Leusden bij het eerste zaterdagelftal van Roda'46. Het toeval wil dat deze wedstrijd ook in de poulefase op het programma stond met destijds een 4-1 overwinning voor Roda'46. Nu dus de herkansing voor de Vogels dat een groot aantal spelers mist door blessures. Tegenstander Roda'46 heeft voor deze wedstrijd ook veel wijzigingen aangebracht en een aantal basiskrachten wat rust gegund. Roda'46 is de enige voetbalclub in Leusden en is hierdoor dan ook een grote vereniging met zowel een zaterdag als een zondag 1e elftal. Verder heeft de vereniging tal van senioren elftallen en heel veel jeugd. Het 1e zaterdag elftal speelt het hoogst, in de 1e klasse.

De wedstrijd zelf was niet heel spectaculair, van beide kanten af en toe wat kansen maar hele grote uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren. Na 90 minuten stond nog steeds de 0-0 stand op het scorebord en zou de wedstrijd beslist moeten gaan worden. Waar tijdens de wedstrijden de doelpunten schaars waren werden de strafschoppen wel gemaakt, echter was 1 misser aan de kant van Valleivogels voldoende om Roda'46 door te laten bekeren.