Sportpark Polderkwartier: sc Buitenboys- sv De Valleivogels 0-3 (0-2)

 
Bezoek datum: 16-09-2023
Locatie: Sportpark Polderkwartier - Almere (sc Buitenboys)
Toeschouwers: 75-100
Entree: € 0,-
Competitie: Districtbeker West 1 (poule fase)

Vandaag mee met de eerste awayday met de spelers/supporters bus van 1e elftal voor de laatste poule wedstrijd in de districtbeker tegen sc Buitenboys. Zo'n reisje met de bus zorgt er altijd voor dat de kinderen wat makkelijker mee te sleuren zijn met uitwedstrijden. Het is natuurlijk altijd interessant omdat de spelers ook in de bus zitten en uiteraard alle versnaperingen die ze op zo'n dagje weten te scoren. Het vlaggenschip kan bij een overwinning de 2e plaats in de poule veiligstellen en hiermee een ticket naar de volgende ronde bemachtigen. Hierbij moet dus eerst worden afgerekend met sc Buitenboys, ook spelend in de 2e klasse alleen dan in een andere poule. Voorafgaand aan de wedstrijd begon het al lekker, waarbij er eerst goedkeuring voor het wit/rode thuisshirt was verkregen, besloot de scheids op het laatste moment toch anders. Het alternatief waren de zwarte uitshirts die mee waren, echter deze hadden lange mouwen en met de warmte van deze middag niet zo prettig alternatief. De inloopshirts waren ook voorzien van nummers, dus zo werd er uiteindelijk afgetrapt in de rode inloopshirts met korte mouwen. 
Na een vlotte busreis van ongeveer een uurtje, lekker in de airco, kwamen we aan op het Sportpark Polderkwartier. Het stadion van Almere City zou er vlakbij moeten zijn, maar deze was helaas niet waarneembaar vanaf het sportpark. Eerst moest even de kantine gecheckt worden, voornamelijk zodat de kids konden kijken wat er te scoren viel en voor een sanitaire stop. Nadat de inwendige mens tevreden was gesteld, bij kinderen houdt dat maar maximaal 45 minuten aan is mijn ervaring, konden we buiten even de boel verkennen. Qua oppervlakte is het een groot sportpark met een aantal velden. Het hoofdveld zelf is van kunstgras en is zichtbaar vanaf het terras van de kantine. Langs de lange zijde staat in een scorebord, maar of deze nog werkzaam is durf ik niet te zeggen. Deze middag werd hij in ieder geval gespaard blijkbaar, dus de tijd en score moesten we zelf bijhouden. Rondom het veld waren er geen bankjes of zitplaatsen te vinden, de club beschikt dus ook niet over een tribune. 
We hadden een plekje gevonden naast de dug-out van de Vogels, dus konden mooi meeluisteren met de bevindingen van de technische staf over het wedstrijd verloop. De wedstrijd zelf was niet zo heel spannend, Valleivogels had al meteen de overhand en op een kopballetje na van de thuisclub was het voornamelijk eenrichtingsverkeer. Met een magere 0-1 voorsprong leek de rust gehaald te worden, maar deze kon toch nog vlak voor rust naar 0-2 getild worden. Een hogere ruststand was zeker mogelijk geweest maar met deze warmte was dit ook een prima tussenstand. De 2e helft werd een stuk slordiger, zonder dat hier gevaarlijke kansen voor de thuisclub uit voort kwamen. Door een mooie vrije trap kon de score nog wel naar 0-3 worden gebracht en kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Hierdoor werd er door de 2e plaats in de poule de volgende ronde bereikt en gaat Valleivogels mee de koker in voor de loting van de volgende ronde. Hopen op een mooi affiche in de volgende ronde.

Na de wedstrijd de kinderen nog maar even verwend met nog een zakje snoep en ondertussen gereed maken voor de terugreis. Weer een lekker voetbalmiddagje in het zonnetje achter de rug. Op naar de volgende.




 



Reacties