Preußen-Stadion: Preußen Münster - sv Waldhof Mannheim 1-3 (0-1)

 
Bezoek datum: 02-09-2023
Locatie: Preußen-Stadion - Münster - Duitsland (Preußen Münster)
Toeschouwers: 9922
Entree: € 13,-  (staanplaats, niet overdekt)
Competitie: 3. Bundesliga

Dit weekend de handen weer wat meer vrij, dus maar eens een leuk tripje naar Duitsland ingepland. Ik had dit keer mijn zinnen gezet op het bezoeken van Preußen Múnster, echter ging dit iets minder soepel dan gedacht qua kaartverkoop. Blijkbaar kan je alleen een kaartje online aanschaffen als je woonachtig bent in Duitsland. Gelukkig is dit systeem niet geheel waterdicht en kon ik met een kleine aanpassing toch een e-ticket aanschaffen. Voor deze wedstrijd kon ik alleen een kaartje aanschaffen voor de staantribune, dus dat maar een keertje gedaan voor de verandering. 
Vanaf Scherpenzeel is het ongeveer 2 uur rijden dus ben goed op tijd vanuit huis vertrokken. Hierdoor kwam ik om 12.30u al aan terwijl de wedstrijd om 14u zou aanvangen. Qua parkeerplek vond ik een klein parkeerhaventje in een woonwijk en na wat auto's gecheckt te hebben of deze iets van een parkeervergunning of parkeerkaart hadden liggen, wat niet het geval is, de auto hier geparkeerd. Ik had uiteraard geen zin in Essen taferelen. Hiervandaan was het een klein stukje lopen naar het stadion, waarbij ik wel aan de andere kant van het stadion kwam van waar ik eigenlijk moest wezen. Aangezien ik toch meestal een rondje om het stadion probeer te lopen was dit geen probleem. Her en der was er ook voldoende politie op de been om alles in goede banen te leiden, maar het mooie in Duitsland is dat het uitpubliek gewoon over straat naar hun eigen vak kan lopen, ik kwam een hele stoet Mannheim supporters tegemoet lopen. 

Na een paar foto's van deze kant te hebben gemaakt, toog ik richting de hoofdingang waar het dan ook al een stuk drukker was. Hier had je nog mooi oude kassa loketten en een brede ingang waar de kaartcontrole plaatsvind. Het bijzondere is dat in Duitsland iedereen rondom het stadion met flessen bier loopt. Overal zie je winkelkarretjes of boodschappentassen staan waar de lege flessen in gedaan kunnen worden. In Nederland hoef je dat niet te proberen want dan vliegt alles alle kanten op behalve in de kar of tas.
Eenmaal door de poorten gekomen kom je op een soort van plein terecht met de fanshop, eettentjes, dranktentjes en de wc's. Hier werd het langzaamaan ook drukker. Hier even een lekker broodje met Krakauer worst weten te scoren. Toen langzaamaan een plekkie op de staantribune gaan zoeken. In het vak waar ik stond moest je wel even goed positioneren zodat je wel beide doelen kon zien en niet tegen een paal aankeek. Hoe dichter we bij de starttijd kwamen hoe drukker het werd op de tribunes. Met een 9922 toeschouwers zat het stadion behoorlijk vol.
Preußen Münster is afgelopen seizoen kampioen geworden door kampioen te worden in de Regionalliga West en hierdoor gepromoveerd naar de 3. Bundesliga. Waldhof Mannheim heeft in de jaren '80 7 seizoen in de Bundesliga gespeeld maar is daarna ver afgegleden naar zelfs een jaartje op het 5e niveau, maar is nu dit seizoen weer voor het 5e seizoen op rij te vinden in de 3. Bundesliga. Ze hadden een aardig gevuld uitvak deze middag. De wedstrijd begon met een licht overwicht voor Mannheim maar de Preußen kwam beter in de wedstrijd en kreeg deze 1e helft ook een paar goede kansen op een doelpunt. Echter in de blessuretijd van de 1e helft waren het toch de gasten die toesloegen en met een 0-1 stand konden gaan rusten. 
In de 2e helft werd Mannheim ook de betere ploeg en kon het vrij vlot na rust zelfs de 0-2 op het scorebord zetten. Binnen enkele minuten kon Preußen toch iets terug doen via een strafschop, met de 1-2 mocht er gehoopt worden dat de aansluiting weer gevonden zou worden. Preußen was ook druk op zoek naar deze gelijkmaker, maar hierdoor werd er ook wat meer ruimte weggegeven. Deze ruimte werd door Mannheim gebruikt in één van de counters om de 1-3 eindstand op het scorebord te doen verschijnen. Zo werd het een vermakelijke wedstrijd in een heerlijk warm zonnetje en een leuke ambiance. Na de wedstrijd bleek er ook nog een kassa open te zijn voor mensen die daar hun tassen hadden moeten afgeven, dus daar nog even de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd naar een hardcopy ticket van deze wedstrijd. En met succes, dus de verzameling is ook weer opgeleukt met een mooi origineel ticket. 

Na de wedstrijd was het wel overigens nog wel even lastig om Münster uit te komen, de politie had een aantal wegen afgesloten om de uit supporters een vrije aftocht te kunnen geven, echter was dit ook net mijn route. Na een paar rondjes te hebben gereden uiteindelijk toch op de juiste weg terug beland. 

Hierbij nog een paar filmpjes en foto's van deze middag:

Reacties