Stadion De Vliert: FC Den Bosch - TOP Oss 1-0 (0-0)

 
Bezoek datum: 11-08-2023
Locatie: Stadion De Vliert - Den Bosch (FC Den Bosch)
Toeschouwers: 4201
Entree: € 18,50 (hoofdtribune, vak D, zitplaats)
Competitie: Eerste Divisie

De vrijdagavonden zijn normaal gesproken een no-go voor mij aangezien vrouwlief dan meestal pas rond half 7 thuis is vanuit het werk. In de zomervakantie is er meestal wel een vrijdagavond beschikbaar door onze eigen vakantie. Deze vrijdag was het weer zover. Eén van de clubs die hoog op het lijstje stonden vanuit de Eerste Divisie is FC Den Bosch. Bij FC Den Bosch moet ik altijd denken aan mijn eerste Panini voetbalplaatjes album Voetbal'87. In dat seizoen speelde FC Den Bosch in de Eredivisie, in de mooie blauwe shirts met de Panasonic sponsoring. Rond deze periode speelde FC Den Bosch maar liefst 7 seizoenen achter elkaar in de Eredivisie, echter na 2x 6e, 2x 7e en 2x 10e plaatsen in de jaren ervoor, volgde in het 7e jaar degradatie. Na deze periode werd er nog wel 4x gepromoveerd, maar het jaar erop meteen weer gedegradeerd. In het seizoen 2004-05 werd er voor het laatst in de Eredivisie gespeeld. Sinds 1951 wordt er al gespeeld in Stadion De Vliert, al is de naam in het verleden door sponsoring geregeld veranderd. In 1996 is het stadion grotendeels gesloopt en zijn er in de loop van de jaren erna weer nieuwe delen bijgebouwd. Waar er vroeger maar liefst 30.000 toeschouwers in Stadion De Vliert konden, is het door alle nieuwbouw en verbouwingen nu nog maar 6.500.  
De vrijdagavond staat er een heuse Brabantse derby op het programma tegen TOP Oss. Deze wedstrijd is vorig jaar helaas uit de hand gelopen op de tribunes waardoor er nu helaas geen uitsupporters bij mochten zijn. Dit was voor de wedstrijd en de sfeer erg jammer, al moet gezegd worden dat de fanatieke Bosschenaren zich goed lieten horen met gezang en getrommel tijdens dit duel. Met 4201 toeschouwers waren er toch redelijk wat mensen op deze wedstrijd afgekomen. 
FC Den Bosch begon goed aan de wedstrijd en was eigenlijk vanaf het begin de bovenliggende partij ondanks dat er een aantal potentiële basisspelers ontbraken. TOP Oss legde daar niet zoveel tegenover, hen heb ik in de voorbereiding al aan het werk gezien tegen Jong FC Utrecht, desondanks de winst toen ook weinig van de ploeg gezien. Deze avond konden ze voornamelijk tegenhouden, doordat de Bosschenaren het vizier nog niet op scherp hadden staan en door een aantal goede reddingen van de keeper van TOP kon de rust ongeschonden gehaald worden en bleef het scorebord op 0-0 staan. 

In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde ondanks wat wissels aan de kant van TOP Oss. Mede weer door goed keeperswerk bleef het nog steeds een tijd lang 0-0 en begon ik al bijna te vrezen voor mijn 2e 0-0 wedstrijd dit seizoen. Gelukkig bleef mij en FC Den Bosch dat bespaard, in de 68e minuut was het dan toch eindelijk raak door de nieuwe spits van de Bosschenaren. Doordat TOP Oss toch wilde proberen een puntje te sprokkelen kwam er wat meer ruimte vrij, maar in het resterende deel van de wedstrijd werd niet meer gescoord, vooral mede door de keeper van de Ossenaren. Voor mij eindelijk de vinck bij Stadion De Vliert en langzaamaan toch wat meer stadions van clubs uit de Eerste Divisie op mijn lijstje. 

Hierbij nog een aantal filmpjes en foto's van mijn bezoek aan De Vliert:

Reacties