Sportpark Dorrestein: AFC Quick 1890 - PVCV Vleuten 2-5 (1-3)

 
Bezoek datum: 23-08-2023
Locatie: Sportpark Dorrestein - Amersfoort (AFC Quick 1890)
Toeschouwers: 100
Entree: Gratis
Competitie: Oefenwedstrijd

Eigenlijk voor door de weeks niet echt een wedstrijd gepland staan, maar door het mooie weer begon het toch te kriebelen om ergens langs de lijn te gaan staan. Gekozen werd voor de woensdagavond waar op 20 minuutjes rijden in Amersfoort de plaatselijke AFC Quick 1890 een oefenwedstrijd zou spelen tegen PVCV uit Vleuten. Beide verenigingen zijn actief in de 3e klasse, de één op de zondag en de ander op de zaterdag. 

Het sportpark ligt aan de rand van Amersfoort vlak langs de A28, maar wel verscholen in een bosrijke omgeving. Met een oprichting datum van 1 oktober 1890 is AFC Quick een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Het complex zelf is redelijk verouderd vooral zichtbaar bij de tribune en de kantine/kleedkamergebouw, maar dit heeft dan ook zeker wel zijn charme. Het hoofdveld daarentegen is van modern kunstgras en met LED verlichting. 

De wedstrijd zelf was vermakelijk met een aantal leuke aanvallen, al ging er ook wel veel mis aan beide kanten. Met een ruststand van 1-3 in het voordeel van PVCV en een eindstand van 2-5 gaf dit de verhoudingen wel aardig weer. Op het eind was er ook nog even een opstootje waarbij 2 gele kaarten en een rode kaart werd getrokken. 

Al met al een leuk potje voor een zomeravond en een leuke ground om te kunnen afvincken. 

Hieronder nog een aantal foto's:





Reacties