Sportpark De Krom: vv Katwijk - FC Lisse 3-1 (0-1)

Locatie: Sportpark De Krom - Katwijk (vv Katwijk)
Toeschouwers: 1.200
Entree: € 10,- (staanplaats)
Competitie: Tweede Divisie

Na een midweekje vakantie de zaterdag meteen weer goed besteden met een mooi affiche, een bollenstreekderby tussen vv Katwijk en FC Lisse. Al is deze derby minder pikant dan andere derby's. Deze wedstrijd wordt mijn 4e bollenstreekderby, na Quick Boys - Katwijk, Rijnsburgse Boys - Noordwijk en FC Lisse - Rijnsburgse Boys. Tevens wordt dit mijn eerste bezoek aan Sportpark De Krom. Via de online ticketshop heb ik een kaartje kunnen aanschaffen, op de wedstrijddag is er geen kaart verkoop aan de kassa bij vv Katwijk.

Vanaf Scherpenzeel is het toch nog wel een tijdje in de auto zitten, met een reistijd van ongeveer 1 uur en 20 minuten, dit voornamelijk omdat je vanaf Bodegraven de A12 verlaat en dan een heel stuk binnendoor rijd via 80km en 100km wegen. Uiteindelijk toch mooi op tijd op het sportpark aangekomen en bij binnenkomst meteen al even wat foto's kunnen maken.
Rond het tijdstip van de aftrap om 15.30u was het sportpark toch nog redelijk vol gestroomd en wat bij andere derby's hier in de bollenstreek ondenkbaar is, kunnen bij deze wedstrijd de supporters van beide kanten gewoon door elkaar heen staan. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor overleden clubleden en was er een groot spandoek opgehangen achter het doel.
Na deze minuut stilte kon er worden afgetrapt, beide ploegen hebben aardig wat wisselingen in de selectie ten opzichte van vorig seizoen, waarbij Katwijk bijna zijn gehele voorhoede kwijt is geraakt. Beide ploegen begonnen dan ook een beetje onwennig en nog zoekende naar nieuwe automatismen. Waarbij Katwijk het veldoverwicht had en hieruit ook de beste kansen en mogelijkheden haalden, was de keeper van FC Lisse een echte sta in de weg en had vele goede reddingen in huis. Zoals je dan vaak ziet is het opeens vanuit het niets aan de andere kant wel raak, via een kopbal kwam FC Lisse op een 0-1 voorsprong. Met deze tussenstand werd ook de rust gehaald.
In de 2e helft was het spelbeeld nog steeds hetzelfde, het was vooral Katwijk dat op de helft van FC Lisse te vinden was. En nu was het wel snel raak voor Katwijk, in de 51e minuut mocht de 1-1 worden aangetekend. Katwijk drukte nu door en dit leverde in de 67e minuut de 2-1 voorsprong op. Na dit doelpunt zakte Katwijk echter in en kon Lisse weer wat meer in de aanval komen. Dit leverde wat gevaarlijke momenten op voor het doel van Katwijk. In de 79e minuut werd de wedstrijd zo goed als beslist door de 3-1 voor Katwijk.
Katwijk kreeg zelfs nog wat kansen om de score verder op te voeren, maar de 3-1 stand bleef ook staan tot na het laatste fluitsignaal. Hiermee pakte de huidige kampioen van de 2e Divisie de eerste 3 punten in jacht op het derde kampioenschap op rij. Al met al en leuke wedstrijd met een heerlijk zonnetje.