Stadion De Kuip: Kroatië - Spanje 0-0 (0-0) (Spa wns)

Locatie: Stadion De Kuip - Rotterdam (Feyenoord)
Toeschouwers: 45.000
Entree: € 50,- (vak KK, 2e ring, allerlaatste rij in het stadion)
Competitie: Nations League Finale

Vandaag de finale van de Nations League, helaas geen Nederland in de finale met wel Kroatië en Spanje. Op papier ook een mooie finale met een mooi aantal grote namen in de ploegen waarbij natuurlijk Luka Modric wel de grootste en beste voetballer is bij deze ploegen. Deze finale werd gespeeld in de schitterende De Kuip in Rotterdam. Dat omgeving van De Kuip was ingenomen door een Kroatische invasie was enigszins voorspeld, maar de geschatte 24.000 Kroaten was achteraf toch te laag ingeschat. Het stadion kleurde bijna in zijn geheel in het rood/wit van Kroatië. Er waren 2 vakken met voornamelijk Spaanse supporters en her en der zaten ook nog plukjes Spanjaarden maar de Kroaten waren veruit in de meerderheid. Rondom zorgde deze Kroaten al voor de nodige sfeer. Ook zag je Kroaten waarbij je afvroeg of ze de wedstrijd wel zouden halen of dat ze elders hun roes gingen uitslapen. De weg naar Rotterdam en naar de parkeergarage verliep vlotjes en we waren dan ook mooi op tijd bij het stadion. Echter voordat we het stadion in waren duurde erg lang, mondjesmaat werden wat mensen doorgelaten waarbij je eerst in de rij stond om je digitale ticket te laten activeren en later aansluiten om echt het stadion binnen te komen. Eenmaal binnen snel de trappen betreden en ons plekje gezocht, dit bleek echt helemaal in de nok te zijn, op de laatste rij. Voordeel hiervan is in ieder geval dat je geen mensen achter je hebt zitten en in je nek zitten te schreeuwen.
Na de openingsceremonie met onder andere alle vlaggen van de landen die mee hebben gedaan aan de Nations League was het tijd voor het hoofdmaal. Beide ploegen hadden er zin in en wilden wel aanvallen. Ondanks de wil en de strijd was het spel niet zo heel best, waarbij de Kroaten wel aan de iets betere kant zaten. Op een verkeerde inschatting van de keeper van Kroatië na, wat bijna een doelpunt opleverde, waren er weinig echte kansen. Zo werd er zonder al te veel hoogtepunten de rust behaald met een 0-0 tussenstand. De 2e helft was eigenlijk van hetzelfde laken een pak. De wil was er wel, vooral bij de Kroaten, alleen de finesse ontbrak. Er waren wel een paar kansen om de score te openen maar hetgeen waar de wedstrijd zo naar snakte bleef helaas achterwege. Ze eindigde na 90 minuten de wedstrijd zoals hij ook begonnen was, met een treurige score van 0-0. Wellicht dat er met een 30 minuten verlenging nog wat doelpunten in het vat zouden zitten. Toen de verlenging er bijna op zat en we nog steeds geen doelpunten hebben mogen aanschouwen, begon de hoop te komen dat bij een penalty serie dan in ieder geval deze bij het doel werden genomen waar wij zaten. Toen ook de verlenging op 0-0 eindigde en er een penalty serie de uitkomst moest bieden, werd deze dan natuurlijk ook aan de andere kant van het veld genomen. Gelukkig werd bij deze serie wel gescoord dus hadden we eindelijk toch wat doelpunten gezien, waarbij de pingel van Asensio wel erg lekker in het bovenhoekje zat. Uiteindelijk namen de Spanjaarden de pingels beter dan Kroatië en mochten zij de 3e Nations League editie op hun naam schrijven.