Sportpark Panhuis: vv DOVO - VVSB 1-0 (1-0)

Locatie: Sportpark Panhuis - Veenendaal (vv DOVO)
Toeschouwers:
Entree: € 10,-
Competitie: Tweede Divisie Play-off

Nu de competitie ten einde is, beginnen nu de diverse nacompetities voor degradatie en promotie. Wedstrijden die meteen ergens omgaan, een mooie en spannende periode. Voor de midweekse ronde keek ik uit naar een wedstrijd in de strijd om een plek in de Tweede Divisie. Gekozen werd voor het affiche DOVO tegen VVSB in Veenendaal, een klein stukje rijden maar dus lekker dichtbij. Beide ploegen heb ik dit seizoen al mogen aanschouwen, DOVO 3x eerder(3x verlies) en VVSB begin deze maand(ook verlies), beide ploegen zijn dus niet zo succesvol als ik een wedstrijd van hen bijwoon. Eén ding scheelt, vanavond kan er maar maximaal eentje verliezen dus dat scheelt. Het zonnetje scheen lekker dus perfect weertje voor een mooie pot voetbal. Voorafgaand aan de wedstrijd bij opkomst van de spelers natuurlijk het gebruikelijke vuurwerk, fakkels en rookpotten.

DOVO begon voortvarend aan de wedstrijd in dit resulteerde al snel in een vrije trap op een mooie plek na een hele opzichtige overtreding. Deze werd keurig over de muur de kruising in gedraaid en dit bracht DOVO op een snelle voorsprong in de 4e minuut. DOVO bleef doordrukken en kreeg hierbij nog een paar kansen waarbij een uitgelezen mogelijkheid op de lat uiteenspatte. Tegen het einde van de 1e helft kreeg VVSB meer grip en kregen het ook nog wat kansen doel, waar bij een scrimmage voor het doel de bal miraculeus niet in het doel belande. Met de 1-0 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de theepauze kwamen de ploegen weer het veld op voor de 2e helft. VVSB had nu meer de overhand en het spel speelde zich meer af op de helft van DOVO. Echte hele grote kansen leverde niet op en ondertussen bleef DOVO gevaarlijk in de omschakeling maar ook aan deze kant niet echt grote opgelegde kansen. Voor één van de verdedigers eindigde de wedstrijd al voortijdig met zich laat aanzien een ernstige blessure, met de brancard beleefde hij een trieste aftocht onder een meelevend applaus van de DOVO aanhang. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk met de stand die na 4 minuten al op het scoreboard stond. Het was geen al te beste wedstrijd, maar wel tussen twee ploegen die deze avond redelijk aan elkaar gewaagd waren. Aankomende zaterdag staat de return van deze wedstrijd op het programma in Noordwijkerhout op Sportpark De Boekhorst waar ik zelf onlangs ook voor het eerst ben geweest. (https://groundhop-hopper.blogspot.com/2023/05/sportpark-de-boekhorst-vvsv-zon-rkvv.html). Komende zaterdag zal hier de beslissing gaan vallen over wie er doorgaat naar de volgende ronde. Spannend blijft wie de tegenstander gaat worden gezien de klucht rondom de wedstrijd van Barendrecht afgelopen zaterdag.