Sportpark Glaspark: LRC Leerdam - asv Dronten 5-1 (3-0)

Locatie: Sportpark Glaspark - Leerdam (LRC Leerdam)
Toeschouwers:
Entree: € 5,-
Competitie: 4e Divisie Play-off

Deze zaterdag weer de handen helemaal vrij, dus vrije keus in de wedstrijden. Ook deze dag weer een aantal interessante wedstrijden, maar deze zaterdag was toch wel de planning om een nieuwe ground te gaan vincken dus Hercules-GVVV en TEC-Stedoco vielen hierbij af als interessante affiches snel af. Na een selectie in de Futbology app te hebben gemaakt en hierbij uiteindelijk één voor één weer wedstrijden weg te strepen bleef op het laatste moment nog 2 wedstrijden over, LRC Leerdam tegen asv Dronten en NIVO Sparta tegen vv Arnemuiden. Uiteindelijk zaterdagochtend de keuze toch laten vallen op LRC Leerdam tegen Dronten met overwegende reden dat dit voor promotie naar de 4e divisie is.

Sportpark Glaspark in Leerdam is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Scherpenzeel dus dat is nog goed te doen. Het sportpark is recent verbouwd en sinds een jaar of twee staat er mooie nieuwe accommodatie welke gedeeld wordt met de hockeyclub. De kantine bevind zich op de bovenverdieping en heeft voldoende ruimte en beschikt tevens over een mooi groot terras waarbij je goed zicht hebt op het hoofdveld. Aan de overzijde is een al oudere overdekte zittribune maar hierbij zijn de stoelen wel vernieuwd en in de clubkleuren paars en wit. Het veld is een kunstgrasveld. Achter de tribune heb je weilanden. Deze zaterdag was het erg warm weer maar op het terras en op de tribune kon je wel buiten de zon staan. Verder rondom het veld heb je weinig beplanting en bomen waardoor er daar geen schaduw te vinden is. Gelukkig was ik op tijd en kon ik mooi een plekje op de tribune vinden.

Beide clubs waren dit seizoen spelend in de 1e klasse. LRC Leerdam moest het kampioenschap laten aan onze aartsrivaal vv Scherpenzeel en asv Dronten eindigde netjes op een 3e plaats als promovendus vanuit de 2e klasse. Beide mochten hierdoor dus deelnemen aan het toetje van het seizoen en waren nu dus tot de halve finale door gedrongen. Beide kwamen overigens in een andere 1e klasse uit dit seizoen. LRC Leerdam ken ik alleen van naam en één speler die in het verleden bij ons 1e actief is geweest, asv Dronten heb ik vorig jaar een keer gezien in de wedstrijd tegen Valleivogels en toen bleek dit een wel erg goed voetballend team te zijn. Hoe de onderlinge verhoudingen deze middag zouden komen te liggen was voor mij niet te voorspellen.
Bij opkomst van de beide elftallen was er van beide kanten wat vuurwerk ingekocht voor deze wedstrijd en dit werd gebroederlijk naast elkaar afgestoken. Hierdoor kreeg je een mooie mengelmoes van paars met groen. De ploeg uit Dronten begon voortvarend aan de wedstrijd en wist meteen al paar keer een mooie aanval op de warme mat te leggen. Eén van deze aanvallen leidde uiteindelijk tot een behoorlijke scrimmage voor het doel van LRC Leerdam, maar hoe de bal er niet inging weet niemand, maar het resultaat was nog steeds 0-0. LRC Leerdam was in het begin wat slordiger, al kon dat af en toe ook gezegd worden van de achterhoede van asv Dronten. Bij een terugspeel bal op de keeper werd deze niet goed verwerkt en kon de keeper makkelijk omspeelt worden en de 1-0 worden binnen geschoven. Een doelpunt dat op dat moment zeker tegen de verhouding in was, maar voor LRC wel een teken om door te drukken. Binnen het half uur stond het dan ook al 2-0 voor de thuisploeg en op slag van rust kon door oud-Valleivogel Jamal Ouassif zelfs de 3-0 binnen getikt worden.
In de 2e helft was het hopen op een alles of niets poging van asv Dronten in de hoop dat het nog een spannende 2e helft zou worden, een snel doelpunt zou hierbij wenselijk zijn. In de 55e minuut kwam dan ook deze treffer en werd de stand teruggebracht naar 3-1. Voor de wedstrijd en de neutrale kijker zou een 3-2 ook een welkome score zijn. Dit doelpunt kwam niet en in een van de tegenaanvallen viel wel de 4-1 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Ondertussen was het door de warmte een aardige slijtageslag aan het worden met diverse spelers met spierblessures en kramp. Nadat eerst nog een penalty werd de gemist door LRC en de veroorzaker met rood van het veld werd gestuurd kwam uiteindelijk nog wel de definitieve genadeklap in de vorm van de 5-1. Dit was ook tevens de eindstand waar na 90 minuten voetbal niks tegenin te brengen was. Voor LRC Leerdam betekend dat men nog één finale te gaan heeft volgende week tegen Spijkenisse om de felbegeerde promotie veilig te stellen. Voor asv Dronten zal de teleurstelling aanwezig zijn, al kan men ook met trots terugkijken op een mooi seizoen als promovendus in de 1e klasse.

Voor mijzelf is dit wellicht wel de laatste wedstrijd in de nacompetitie, komende week heb ik Spanje - Italië in de Nations League op het programma staan en de finale van de Nations League in de Kuip. Stiekem hoop ik nog ergens een finale van de nacompetitie mee te kunnen pakken maar dat zien we dan nog wel even.