Sportpark Ter Specke: FC Lisse - Rijnsburgse Boys 2-3 (1-1)

Locatie: Sportpark Ter Specke - Lisse (FC Lisse)
Toeschouwers: 2000
Entree: € 8,25 (staanplaats)
Competitie: 2e Divisie

Na een weekje vakantie in Turkije en dus een voetbal loos weekje was het weer tijd om naar een wedstrijd te gaan. Deze dag meteen zelfs een dubbelprogramma met een wedstrijd om 14.30u en om 18.00u. De reis vandaag gaat richting de Bollenstreek, hier stond een mooie derby op het programma tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys. De gasten van vandaag spelen nog om het kampioenschap en bivakkeren op de 3e plaats, de gastheren zelf staan na de promotie van vorig seizoen keurig in de middenmoot en zouden in principe niet meer in de problemen moeten komen dit seizoen. Als ik de verhalen moet geloven is dit een van de vriendelijkste derby's in de Bollenstreek en onderhouden beide clubs vriendschappelijke banden met elkaar.
Bij FC Lisse hebben nog niet zolang de beschikking over een nieuwe kantine en daarbij aangebouwde (open) tribune. Aan de overzijde hiervan staat een oudere tribune en het hoofdveld is voorzien van een mooie natuurlijke grasmat. Tegenwoordig bijna een bezienswaardigheid op zich op dit niveau. Op het moment van arriveren was het nog niet heel druk maar naarmate de aanvangstijd naderde werd het drukker en kwamen ook de gasten uit Rijnsburg binnen. Bij de opkomst van de spelers voor het begin van de wedstrijd was er van beide kanten vuurwerk, confetti en rookbommen.
Nadat de rookdampen en de knallen klaar waren kon er worden afgetrapt. FC Lisse begon voortvarend en de ploeg uit Rijnsburg wachtte vooral af in deze beginfase, terwijl ze toch aardige voetballers in de voorhoede hebben lopen. De afwachtende houding werd al vlot afgestraft door een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong voor FC Lisse. Het speldbeeld bleef na dit doelpunt nog wel even hetzelfde al deelde Rijnsburgse Boys wel wat speldenprikjes uit. Opvallend in de eerste helft is dat de scheidsrechter het tijdrekken van FC Lisse al meteen bestrafte met 2 gele kaarten. Op zich wel gedurfd dat een scheidsrechter niet tot vlak voor tijd wacht met het uitdelen van kaarten voor tijdrekken, maar dit leek toch wel al een beetje overdreven. Vlak voordat de kleedkamer werd opgezocht mocht er nog een vrije trap worden genomen door Rijnsburg, Deze werd voor het doel geslingerd en heerlijk binnengekopt. Ondanks het betere van het spel toch een bittere pil voor FC Lisse zo vlak voor rust.
In de 2e helft werd Rijnsburg toch sterker en kroop meer uit hun schulp. Na een uur spelen leverde dit de 1-2 voorsprong op nadat eerst nog een paar goede kansen werden gemist(of goed werden gered door de keeper). Toen 10 minuten later de spits van Rijnsburg de bal heerlijk via de onderkant van de lat de 1-3 binnenschoot leek de wedstrijd gelopen. FC Lisse ging nu opportunistisch spelen maar hierdoor kregen de gasten meer ruimte voor de counter. Via de kluts viel 5 minuten voor tijd toch nog de aansluitingstreffer binnen en konden we nog even goed gaan staan voor een mooie slotfase. Ondanks nog wat dreigende situaties voor beide doelen werd er niet meer gescoord en eindigde deze lekkere derby in een 2-3 overwinning voor Rijnsburgse Boys en doen ze hiermee nog volop mee om het kampioenschap. Door de nederlaag van Katwijk zijn ze zelfs de stegen naar de 2e plek met 1 punt achter koploper AFC. Nog 3 spannende finales wachten deze ploegen om te zien wie zich aan het eind van de rit kampioen mogen noemen.

Deze zaterdag is met deze lekkere pot voetbal goed begonnen. Na nog een paar foto's te hebben gemaakt, maakte ik aanstalten om een klein kwartiertje in de auto te zitten richting Noordwijkerhout voor een tweede pot voetbal.