Sportpark De Winkewijert: avv Columbia - vv Berghem Sport 1-0 (0-0)

Locatie: Sportpark De Winkewijert - Apeldoorn (avv Columbia)
Toeschouwers: 100
Entree: Gratis
Competitie: 1e klasse Zondag D

Na een weekend niet naar een wedstrijd te hebben gekund was er gelukkig nog een 2e Pinksterdag op de maandag. Mijn vrouw voorgesteld om naar haar ouders in Apeldoorn te gaan en dat ik dan even een wedstrijd in Apeldoorn kon bezoeken. De keuze viel op avv Columbia, hier ben ik vroeger weleens geweest samen met mijn opa voor een oefenwedstrijd van ons 1e. Dit was al dermate lang geleden dat ik geen flauw idee heb van wanneer dat was, deze wedstrijd was dus ook niet opgeslagen in de Futbology app. Officieel deze dag dus een nieuwe vinck in de app. De tegenstanders is vv Berghem Sport en beide ploegen bungelen onderaan in de 1e klasse Zondag D. Waar Columbia op de laatste plaats staat en al gedegradeerd is, kan Berghem Sport officieel directe degradatie nog ontlopen door te winnen en de concurrenten moeten verliezen. In dat geval mogen ze zich proberen veilig te spelen via de nacompetitie.
Dat beide ploegen onderin staan was ook wel te zien aan het veldspel, dit zal ongetwijfeld ook te maken hebben aan het droge, harde grasveld. In het begin van de wedstrijd waren er nog wel goede kansen voor beide ploegen maar beide ploegen grossierde ook in balverlies, waarbij opviel dat ook de balvaardige spelers op dit veld moeite hadden met de controle. Columbia was vooral fysiek wat sterker en schuwde de duels niet. Al bleef alles wel binnen de perken al dacht de bank van de tegenstander daar af en toe anders over. Op dit niveau wordt de scheidsrechter bij gestaan door grensrechters van de clubs, dus af en toe verontwaardiging over afgevlagde aanvallen genoeg. De rust werd gehaald met een 0-0 stand en wellicht dat na een bakje thee de tweede helft voor wat meer spektakel kan zorgen.

De 2e helft was toch weer meer van hetzelfde als de 1e helft. Veel balverlies en nog steeds moeite met het harde veld. Net op het moment dat ik toch begon te vrezen voor mijn 4e 0-0 wedstrijd werd er vlak voor tijd toch gescoord door de thuisclub. Gezien het spelbeeld van de 2e helft met een licht overwicht niet geheel onverdiend. Door deze treffer werd de winst in deze wedstrijd naar zich toegetrokken en werd de rode lantaarn overgedragen aan de tegenstander van vandaag. Hierdoor eindigt vv Berghem Sport als laatste in deze 1e klasse Zondag D en Columbia als ene laatste. Dit is alleen voor het eergevoel, want beide clubs mogen het volgend jaar in de 2e klasse gaan proberen om het verloren terrein goed te maken. Al met al toch een vermakelijk middagje, want het blijft toch voetbal en het zonnetje scheen ook lekker.