Sportpark De Kruisboog: Delta Sports'95 - sv De Valleivogels 3-7 (1-4)

Locatie: Sportpark De Kruisboog - Houten (Delta Sports'95)
Toeschouwers: 150
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag C

Een bijzondere zaterdag vandaag, allereerst omdat mijn zoontje 7 is geworden. Eerst met het kereltje 's ochtends bij FC Driebergen geweest waar hij moest voetballen in de 'Champions League'(4 tegen 4 competitie). 's Middags stond een uitwedstrijd met het 1e op het programma in Houten bij Delta Sports'95. In deze wedstrijd kon het periodekampioenschap en tevens de 2e plaats in de competitie worden veilig gesteld bij een overwinning. Zelf heb ik hier op sportpark ook geregeld gevoetbald, maar nu dus een keer als toeschouwer. De vereniging is nog geen 30 jaar oud en is, ondanks wat je zou denken vanwege de clubnaam, in februari 1996 opgericht. Het complex beschikt over een tribune welke aan de kantine is gemonteerd, het ontwerp is vrij bijzonder om het zo maar te omschrijven. Je moet goed opletten als je deze tribune bestijgt want de opstap is vrij hoog. Vandaar ook de bordjes op de tribune betreden op eigen risico. Het hoofdveld is kunstgras met in plaats van rubberkorrels, korrels van kurk. Dit geeft een bruinachtige gloed over het veld.
Het was een mooie zonnige middag, waarbij het eigenlijk opeens weer goed warm was. De wedstrijd begon gezapig, wellicht door het warme weer en het stroeve veld. Ondanks het overwicht van Valleivogels was het in de 17e minuut toch Delta Sports dat op een 1-0 voorsprong kwam. Valleivogels was nu goed wakker en zette deze achterstand snel om naar een 1-3 voorsprong naar doelpunten in de 22e, 23,e en 26e minuut. Op slag van rust werd de wedstrijd al beslist en werd ook de 1-4 binnengeschoven. Na rust werd voor zover het nog niet zeker was ook de stand nog naar 1-7 getild door doelpunten in de 47e, 49e en 53e minuut. Voor de trainer van Valleivogels was dit een mooi moment om andere spelers speeltijd te gunnen en in de 56e minuut kwamen er meteen 5 nieuwe krachten het veld binnen. Het overwicht bleef, kansen kwamen er ook nog wel, maar de afronding ontbrak. Delta Sports wist door een tweetal fouten in de verdediging toch nog 2x te scoren zodat de uiteindelijke eindstand 3-7 werd. Voor Valleivogels betekende dit met nog 2 wedstrijden te gaan dat ze niet meer te achterhalen zijn in de 3e periode. Tevens werd met deze overwinning ook de 2e plaats definitief gesteld. Met deze prestatie kan de 1e ronde van de nacompetitie worden overgeslagen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd en derby tegen kampioen Woudenberg op het programma. Een wedstrijd welke alleen nog voor de eer telt en voor Valleivogels om de goede vorm van deze periode vast te houden.