Sportpark De Boekhorst: VVSB (zon) - rkvv DEM 1-3 (0-1)

Locatie: Sportpark De Boekhorst - Noordwijkerhout (VVSB)
Toeschouwers: 300
Entree: € 8,- (vrije plek keuze)
Competitie: 3e Divisie Zondag

Na een leuke wedstrijd in Lisse nu door naar Noordwijkerhout voor de wedstrijd van de zondag afdeling van VVSB tegen rkvv DEM in de 3e Divisie Zondag. Deze wedstrijd vangt om 18u aan, dus kon mooi aansluitend worden meegenomen aangezien het maar een kwartiertje rijden is vanuit Lisse. VVSB staat op de 2e plaats maar heeft nog maar een kleine kans op het kampioenschap, ze moeten zich meer richten op de nacompetitie. Tegenstander DEM staat onderin de middenmoot en is al zo goed als veilig. Bij aankomst op het sportpark ziet alles er erg nieuw uit, het sportcomplex is in de afgelopen jaren dan ook helemaal op de schop gegaan. In 2021 is het gerenoveerde complex weer geopend resulterend in een schitterende kantine met aangebouwde overdekte tribune. Op deze tribune zijn zelfs heuse business seats terug te vinden. In hetzelfde gebouw zijn ook de kleedkamers terug te vinden.
Deze wedstrijd had dus vanwege de ranglijst niet zoveel om voor te spelen, voor VVSB was het vooral zaak om de goede vorm te houden voor de nacompetitie en niet tegen schorsingen en blessures op te lopen. DEM kon vrijuit spelen omdat er eigenlijk niets meer op het spel stond. Gezien de ranglijst zou je verwachten dat VVSB de bovenliggende partij was, maar de wedstrijd begon erg rommelig aan beide zijde. DEM moest al vroeg wisselen door een blessure, maar verder gebeurde er niet zo heel veel. In de 18e minuut kwam DEM op een 0-1 voorsprong. VVSB werd af en toe gevaarlijk, vooral oud-FC Utrecht speler Leroy George toonde af en toe zijn kunsten waaronder een gevaarlijke vrije trap. Zo werd de rust gehaald met een 0-1 tussenstand.
Na een lekker warm bakje thee en waarschijnlijke de nodige aanwijzingen van de trainers werd er begonnen aan de 2e helft. Alle goede bedoelingen ten spijt, deze begon toch weer zoals de 1e helft was verlopen, erg rommelig. Als er een mooie actie was, werd daarna de bal weer knullig ingeleverd. In de 50e minuut viel een gekraakt schot pardoes binnen en keek de thuisclub tegen een 0-2 achterstand aan. Nadat eerst nog een doelpunt van VVSB werd afgekeurd wegens buitenspel, kon in de 58e minuut toch de aansluitingstreffer worden genoteerd. VVSB begon nu toch wel door te drukken en voerde de druk op het doel van DEM op. De keeper werd aardig op de proef gesteld, maar zonder resultaat. En waar je normaal ziet dat een ploeg tegen een doelpunt aanzit, dan valt hij aan de andere kant. Door een verdedigingsfout kon DEM in de 86e minuut de 1-3 maken waarmee de wedstrijd wel gespeeld was. VVSB probeerde toch nog een doelpunt te forceren maar de ploeg slaagde hier niet meer in waardoor de 1-3 nederlaag een feit is. Doordat ADO'20 een dag later hun wedstrijd won hebben zij het kampioenschap behaald en rest voor VVSB de nacompetitie om alsnog promotie te proberen af te dwingen.