Sportpark Kastanjebos: sv Otterlo - sv De Valleivogels 2-4 (2-2)

Locatie: Sportpark Kastanjebos - Otterlo (sv Otterlo)
Toeschouwers: 100-150
Entree: Gratis (maar begreep degene die na mij binnen kwamen moesten 4 euro betalen)
Competitie: 2e Klasse Zaterdag C

Deze zaterdag weer eens tijd voor een nieuwe vinck en tevens weer een uitwedstrijd van de Vogels. Helaas voor de kinderen geen busreis dus gewoon met de auto richting Sportpark Kastanjebos in Otterlo. Dit is een relatief nieuw sportpark waarop sinds 2016 wordt gespeeld. Het sportpark ligt iets buiten Otterlo, midden in de Veluwe. De wildroosters bij de ingang verraden al dat er in de buurt nog weleens wat wild wil lopen. De kantine lijkt een grote blokhout met aan de veldzijde een paar houten bankjes en staanplekken. Het hoofdveld is kunstgras en rondom het veld staan her en der wat bankjes.
De ploeg uit Otterlo bevindt zich, na het kampioenschap van vorig jaar, dit seizoen op een laatste plaats met slecht 5 punten. Valleivogels heeft zich weer op de 2e plek genesteld met een ruime achterstand op koploper Woudenberg. Inzet voor Valleivogels zal de rest van het seizoen een periodetitel zijn. Otterlo vecht nog voor een theoretische laatste strohalm. Valleivogels begint de wedstrijd goed en komt in de 6e minuut al op een 0-1 voorsprong. Valleivogels bleef de bovenliggende ploeg al kreeg de thuisclub nog wel een kans op de 1-1 maar de bal vloog over het doel. In de 25 minuut leek het al klaar voor Otterlo en kwamen de Vogels op een verdiende 0-2 voorsprong. Bij Valleivogels ontstond ook het idee de wedstrijd lekker uit te kunnen spelen maar dit werd in de laatste 5 minuten voor rust genadeloos afgestraft door de beide snelle voorhoede spelers van Otterlo, beide namen een treffer op bijna identieke wijze voor hun rekening waarmee de ruststand met 2-2 weer gelijk was.
In de 2e helft ging het voor Valleivogels weer zoals je mocht verwachten en was het overwicht hersteld. Na een vrije trap op de lat was het nog even een speldenprik van Otterlo maar hierna was het in de 55e minuut weer raak en stond de toch bevrijdende 2-3 voorsprong op het bord. Na een heerlijke voorzet werd de bal strak binnengekopt door de spits. Het verzet van Otterlo was hiermee gebroken en in de 76e minuut werd de wedstrijd definitief beslist middels een eigen doelpunt van de thuisclub. Verdere kansen om de score verder op te voeren werden niet benut en zo werd de eindstand uiteindelijk 2-4 voor de ploeg uit Scherpenzeel. Voor Valleivogels een belangrijke overwinning aangezien de concurrenten op plek 3,4 en 5 ook hun wedstrijden wonnen en de 1e plek in de 3e periode bleef gehandhaafd. Voor Otterlo betekende de nederlaag na een jaartje 2e klasse een terugkeer naar de 3e klasse volgend seizoen.