Stadion De Kuip: Nederland - Gibraltar 3-0 (1-0)

Bezoek datum: 27-03-2023
Locatie: Stadion De Kuip - Rotterdam (Feyenoord)
Toeschouwers: 36.327
Entree: € 4,- (ingeloot via KPN Seaters, kaartje normaal € 65,- / lange zijde, zit plaats)
Competitie: EK 2024 Kwalificatie

Via KPN Seaters werd ik ingeloot om 2 kaartjes aan te schaffen voor Nederland tegen Gibraltar. Als je ingeloot wordt betaal je € 4,- per kaartje voor een fonds van KPN en ontvang je kaarten voor de wedstrijd. Een collega van me had wel zin om mee te gaan dus met zijn 2-en vertrokken we op tijd van huis aangezien de infrastructuur rondom De Kuip niet zo heel geweldig is. Van te voren een parkeerkaart aangeschaft voor een parkeergarage op ongeveer 2,3km lopen van De Kuip maar je kon gratis gebruik maken van pendelbussen. De wedstrijd zou om 20.45u beginnen en met een 18u vertrektijd zou je zeggen mooi op tijd de deur uit. Netjes de Google Maps aangezet zodat we een indicatie hadden hoe lang te rijden en natuurlijk de juiste weg te vinden. Onderweg hebben we een paar files meegepakt, de ene kort en een ander wat langer, maar toch kwamen we op tijd in Rotterdam. Echter was de 'navi' even een beetje onduidelijk en miste we een afslagje. Hierdoor sloten we meteen aan in een lange rij en kwamen we op een paar meter van De Kuip uit, maar uiteraard moesten we naar de parkeergarage. Met een ruim half uurtje vertraging kwamen we bij de parkeergarage aan en konden we de auto wegzetten. Al lopend naar de wel hele drukke bushalte en mensen zeggend we gaan niet nog langer wachten zijn we maar meteen lopend richting stadion gegaan. Met 2,3km best nog wel een stukje maar dan hebben we meteen het sportieve gedeelte ook weer gehad. Ondertussen begon het al donker te worden en doemden de lichtmasten en het stadion op. De Kuip, wat ben je ondanks je leeftijd een plaatje. Na de heerlijke geuren van de diversen eetkraampjes te hebben kunnen negeren kwam we het stadion binnen. Het was ondertussen al redelijk druk en het liep dan ook al tegen 20.30u, ofwel, maar goed dat we op tijd waren vertrokken. We hadden kaarten voor vak O, waar je normaal € 65,- voor betaald, zelfs voor een wedstrijd tegen Gibraltar. Bizarre prijzen toch als je mij vraagt. Eerlijk is eerlijk, het waren wel mooie plekken en hadden goed zicht op het veld. De sfeer in het stadion zat er al goed in en veel vlaggetjes wapperden al in de lucht. Voor de opkomst bleek dat hoe oud De Kuip al is, dat het toch ook mee moet met de tegenwoordige lichtshows. Waarbij je op tv denkt wat een overdreven gedoe, was het in het stadion op zich wel mooi om te zien. Al gaat er niks boven een mooie pyro show, maar goed dan komt de UEFA natuurlijk meteen weer om geld bietsen. Na de volksliederen gingen we er eens goed voor zitten om te zien hoe onze oranje helden de tegenstander hor en dol zou spelen. 
Zoals verwacht was Nederland meteen op de helft van de tegenstander te vinden. Gibraltar ging zich netjes ingraven, dus voor Nederland was het zaak om snel de bal rond te laten gaan en openingen te zoeken. Dit ging in een te laag tempo en werd te vaak eerst de bal aangenomen in plaats van meteen doorgespeeld. In de 23e minuut werd de ban dan toch gebroken door een doelpunt van Depay. Nu was het hopen en eigenlijk ook te verwachten dat het nu makkelijker zou gaan, maar helaas wat het te gezapig en veelal van hetzelfde. Een ruststand van 1-0 was dan ook erg karig, maar gezien het warmlopen van Gakpo en Malen zou er 2e helft wel wat gaan veranderen. 
In de 2e helft waren er inderdaad wat wissels dus nu maar hopen dat de 2e helft leuker zou worden. In de 50e minuut kwam al snel de 2-0 op het scorebord door Aké, nu zou het toch wel uitlopen op een hoge score mocht je verwachten. Zeker nadat een minuut later een speler van Gibraltar met een rode kaart voortijdig mocht gaan douchen. Hierdoor zou je toch meer vrije ruimte moeten kunnen creëren. Helaas was het toch weer tot de 82e minuut wachten voordat er weer wat te juichen viel. Aké scoorde als verdediger zijn 2e doelpunt van deze avond. Ondanks nog een paar kansen in de slotfase bleef de teleurstellende 3-0 op het scorebord staan. Uiteraard wel een overwinning, dat is waar het omdraait natuurlijk, maar wel een teleurstellend potje tegen een 'klein' voetballand. We waren allang blij dat we hier geen € 65,- voor hebben betaald. Hetgeen dat niet tegenviel is De Kuip, wat blijft dat een mooi stadion. Een echt voetbalstadion waar de sfeer goed voelbaar is. Op moment van schrijven weet ik al dat ik hier in Juni weer zal zijn voor de finale van de Nations League, nu maar hopen dat Nederland de finale haalt, dan is het nog een mooi affiche ook met Spanje of Italië als tegenstander. 

Hierbij nog een aantal foto's van het stadion en de omgeving:



Reacties