Sportpark Panhuis: vv DOVO - GVVV 0-2 (0-0)

Bezoek datum: 25-03-2023
Locatie: Sportpark Panhuis - Veenendaal (vv DOVO)
Toeschouwers: 3500
Entree: € 10,-
Competitie: 3e Divisie Zaterdag

Zaterdag 25 maart, een mooie bijzondere dag. Deze dag mocht ik een jaartje bijschrijven en stond er een leuke derby op het programma in Veenendaal. Voor het eerst sinds jaren staat dit seizoen deze derby weer op het programma. Nadat eerder dit seizoen GVVV thuis als winnaar uit de bus kwam, was het nu tijd voor de derby aan de rode kant van het Sportpark Panhuis en de mogelijkheid voor DOVO om revanche te nemen. Vooraf waren er voldoende maatregelen genomen en was er een geregistreerde kaartverkoop. Echter was dit een beetje een wassen neus want tijdens het afhalen moest je inderdaad jezelf identificeren maar vervolgens kreeg je gewoon een toegangskaartje zonder dat deze specifiek op naam stond, dus makkelijk door te geven aan derden. Maar goed, ik had een kaartje in de pocket voor deze wedstrijd. 
Bij de ingang stond een redelijke rij maar ik was toch vlot weer binnen. Ik was mooi op tijd en kon nog mooi een plekje aan de lange zijde bemachtigen. Gezien de mensen die hen en weer liepen met fakkels en rookpotten bleek dat ik wel in de buurt van de fanatieke gedeelte stond. Bij DOVO hadden ze veel tijd gespendeerd aan een mooi groot spandoek met historische feiten van derby's tussen beide clubs, uiteraard met de hoogtepunten van DOVO in deze derby's. Bij de opkomst van de spelers was er in eerste instantie bescheiden vuurwerk, maar na de 1 minuut stilte ging het helemaal los met het vuurwerk. Gezien de rookontwikkeling en de vieze meuk op mijn jas stond ik inderdaad bij het fanatiekere gedeelte van de rode kant. 
Nadat de rookdampen waren opgetrokken kon er eindelijk gevoetbald worden. De eerste helft was niet echt goed, waarbij GVVV wel een licht overwicht had en hierbij een paar goede kansen creëerden maar deze niet wisten te verzilveren. Verder was het voornamelijk veel foute passes en overtredingen. De rust werd uiteindelijk gehaald met een 0-0 tussenstand. 
De 2e helft werd wat grimmiger met nog wat meer overtredingen. De beste kansen waren toch weer voor GVVV maar het vizier stond nog steeds niet op scherp. DOVO probeerde het wel, maar werd in de duels toch te vaak afgetroefd. Ondanks het overwicht van GVVV leek het erop dat DOVO wellicht toch een puntje zou kunnen pakken. Echter werd er na een uurtje een domme handsbal gemaakt door een speler van DOVO in de eigen zestien, dit leverde de Blauwen een strafschop welke ook werd benut. Ongeveer 10 minuten later werd er een plastic flesje tegen het hoofd van een GVVV speler gegooid waarop de scheidsrechter aanstalten maakte om naar binnen te gaan. Echter kon hij nog overtuigd worden door de spelers om toch door te spelen. Ondertussen waren er al wat extra stewards naar de bewuste plek gelopen om de boel in de gaten te houden. Even later ging het op het veld even goed los bij opstootje, er werd links en rechts toch wel wat beuken uitgedeeld, maar de scheidsrechter vond 2 gele kaarten verdeeld over beide partijen wel voldoende. In de 82 minuut werd de wedstrijd definitief beslist door de 2-0. Een minuutje later ging het langs de lijn weer verkeerd. Naar verluidt een supportersgroep van een andere amateurclub begon met vuurwerk te gooien in het vak met de GVVV supporters, waarop de scheidsrechter besloot om de wedstrijd stil te leggen en naar binnen te gaan. Na zeker een kwartier werden de GVVV-supporters naar hun eigen sportpark geleid en kwam er extra beveiliging het langs het veld te staan bij de fanatieke supporters van DOVO. Hierdoor leek de wedstrijd definitief gestaakt te worden, maar verrassend genoeg werd er toch weer verder gevoetbald. Waarbij het raar is dat de GVVV-supporters werden verwijderd. De laatste fase zette DOVO nog wel aan, waarbij weer de grenzen werden opgezocht en af en toe werden overschreden. Aan de stand veranderde dit niks meer, waardoor koploper GVVV de volle 3 punten pakten. Bij het verlaten van het sportpark werd er vanaf de blauwe kant van sportpark(welke nu was afgesloten) volop gezongen en feest gevierd. 
Een bijzondere en hectische wedstrijd zo op mijn verjaardag, maar zeker weer de moeite waard. 's avonds nog even de dag goed afgesloten in het wok restaurant met de vrouw en de kids. Nu even een weekje kalm aan omdat de vrouw op studiereis is, dus dat wordt wellicht zelf weer eens tegen een balletje trappen en hopelijk volgende week weer een mooie bijzondere pot. 

Hierbij nog een aantal foto's van deze middag:

 





Reacties