Kehrweg Stadion: KAS Eupen - Cercle Brugge 2-2 (2-2)

Locatie: Kehrweg Stadion - Eupen, België (KAS Eupen)
Toeschouwers: 1.350
Entree: € 24,- (zitplaats, lange zijde)
Competitie: Jupiler Pro League

Na het eerste bezoek aan Alemannia Aachen vandaag, werd het tijd voor de 2e wedstrijd van deze dag. Deze reis gaat nu door naar Eupen in het Duitstalige gedeelte van België. Voor dat we doorrijden naar het Kehrweg Stadion van KAS Eupen maken we eerst even een tussenstop bij fritteria. Na het aanvullen van de vitamine vet, weer snel de wagen in om de reis te vervolgen. We hadden een e-ticket aangeschaft maar een mailtje naar de club was voldoende om te zorgen dat ze een origineel kaartje klaar zouden leggen. Bij aankomst in Eupen meteen doorgesneld naar de servicebalie en daar lagen inderdaad de geprinte kaartjes voor ons klaar. In vergelijking met Aachen is het stadion van KAS Eupen een stuk kleiner, deze biedt aan ongeveer 8300 man plaats. Deze avond kwamen er 1350 toeschouwers af op het treffen met Cercle Brugge. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Jupiler Pro League ofwel de Eerste klasse A, de hoogste divisie in België. Cercle is nog in de race voor de playoffs voor Europees voetbal en Eupen is nog aan het strijden tegen degradatie. Met dit jaar 3 degradanten een zware kluif voor de ploeg uit Eupen, maar op het moment staan ze nog op een veilige plek.
Door de stop bij de fritteria waren we wat aan de latere kant, maar gelukkig wel voldoende op tijd voor de aftrap. Het stadion is klein, maar wel knus. Ondanks het lage toeschouwers aantal deze wedstrijd was het uitvak redelijk gevuld en constant aan het zingen. Aan de andere kant achter het doel waren de Eupen supporters ook bezig met sfeer creëren. De wedstrijd begon voortvarend, na 10 minuten kreeg de thuisclub al een penalty welke ook werd benut. Drie minuten later vloog de 1-1 al binnen door een schitterend doelpunt. Het spel golfde op en neer met veel foute passes, maar met weel strijd en passie. In de 17e minuut resulteerde deze strijd en passie in rode kaart voor Eupen. We gingen er nog maar eens extra goed voor zitten. Qua spelbeeld veranderde er niet veel, wel kwam een speler van Eupen goed weg zonder (rode) kaart nadat hij de bal volledig miste en de keeper vol op zijn borst raakte. Ondanks de VAR bleef dit onbestraft en werd het gewoon een ingooi voor Eupen. Met een man minder lukte het Eupen toch om binnen het half uur weer op voorsprong te komen. Dit keer kon men hier iets langer van genieten, echter was het nu 11 minuten later toen de gelijkmaker alweer binnen lag. Dit was tevens ook de ruststand.
De 2e helft was ook vermakelijk, al was het ook nu weer meer strijd en passie dan goed voetbal. De fanatieke supporters van beide ploegen bleven ook doorzingen, alleen gescoord werd er niet meer. Ze bleek de ruststand dus ook meteen de eindstand te zijn. Even een nutteloos feitje tussendoor, door dit gelijkspel zijn de 3 wedstrijden die ik ooit in België heb bezocht geëindigd in een gelijkspel. Na nog even een paar foto's te hebben gemaakt was het dan toch tijd om de dag af te sluiten en de terugreis van iets meer dan 2 uur in te zetten naar Nederland. Al met al een mooie voetbaltripje deze dag met een vertrek om 10u 's ochtends en een thuiskomst van 22.45u. Een lange dag, maar zeker de moeite waard.