Stadion De Vijverberg: De Graafschap - Roda JC 2-0 (2-0)

Bezoek datum: 19-02-2023
Locatie: Stadion De Vijverberg - Doetinchem (De Graafschap)
Toeschouwers: 8.412
Entree: € 21,50 (lange zijde, zitplaats)
Competitie: Eerste Divisie

Aan het begin van een seizoen heb je altijd een lijstje in je hoofd waar je graag naar toe zou willen. Door verschillende oorzaken als gezin, werktijden, afstanden en speeldagen is het soms wat lastig om clubs, stadions van de top van je lijstje te bezoeken. Stadion De Vijverberg en De Graafschap is er zo eentje die hoog op het lijstje stond maar door de afstand en voornamelijk vrijdagavond wedstrijden lastig mee te pakken voor mij. In zulke gevallen ben je afhankelijk van wel een keer kunnen op vrijdag of zoals nu een wedstrijd die op zondag gepland staat. Een mooie gelegenheid om eindelijk eens richting Doetinchem te trekken. Eén klein nadeel waar ik hierbij tegenaan liep, voor deze wedstrijd had je blijkbaar een clubkaart nodig om een kaartje te kunnen kopen. Na een mailtje naar de club kreeg ik als antwoord dat er toch echt een clubkaart nodig is voor deze wedstrijd maar dat er wel wedstrijden aankomen waarbij dit niet verplicht is. Maar ja, die wedstrijden zijn ongetwijfeld weer op vrijdag. Gelukkig heb ik uiteindelijk via een bekende uit het "groundhop-circuit" een naam doorgekregen van een De Graafschap supporter die mij kon helpen. En uiteindelijk heb ik toch een kaartje kunnen krijgen voor deze wedstrijd. Nogmaals dank voor het regelen van een kaartje!
De afstand naar Doetinchem lijkt ver weg, toch is het uiteindelijk maar een kleine 45 minuten rijden. Je bent er eigenlijk nog best wel vlot. De auto heb ik even in een woonwijk geparkeerd en toen een klein stukje lopen naar het stadion. De lichtmasten waren boven de huizen al zichtbaar en uiteindelijk doemden het stadion op. Na eerst even rondom het stadion gekeken of ik mooi plaatjes kon schieten toch maar het stadion terrein opgegaan, waar ik terecht kwam op het Spinnekopplein. Hier staan een aantal kraampjes met eten en fanartikelen. Hier heb je ook een grote kantine/honk met heel veel sjaaltjes aan het plafond. Hier begon het al langzaamaan voller te lopen. De clubkleuren kom veel terug in het stadion en wat opvalt zijn de mooie en historische tekeningen op de muren van het stadion, waaronder van de cult trainers Fritz Korbach en Simon Kistemaker. 
In het stadion zelf zie je ook veel blauw en wit en de tribunes zitten redelijk dicht op het veld. De daken van de tribunes lopen mooi door zodat je ook op de eerste rijen droog zit. Achter het doel bij de Spinnekop is het enige stukje staantribune, waar de fanatieke aanhang zijn plek heeft. Vlak daarnaast zit het uitvak, dat vandaag niet echt gevuld is. Met ruim 8400 toeschouwers is het stadion redelijk gevuld. Voor de wedstrijd werd er veel lokale muziek afgespeeld, ik heb mijn portie Normaal weer op peil kunnen brengen met dit bezoekje. 
Begin van de wedstrijd was vooral een fouten festijn qua passes van beide kanten. De Graafschap had wel een licht overwicht op de tegenstander zonder tot grote kansen te komen. De 1-0 kwam ook een beetje uit de lucht vallen en viel vanuit een corner. De Graafschap werd na dit doelpunt wat sterken en Roda JC wist hier eigenlijk niets tegenover te zetten. Een kwartiertje later kon er weer gejuicht worden, de 2-0 werd op een fantastische wijze binnen geschoten door aanvoerder Jeffrey Fortes. Met deze stand werd ook de rust gehaald.
In de 2e helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. De Graafschap liet de bal wat meer aan Roda JC, maar zij konden hier weinig mee. Op het einde van de wedstrijd kwamen er toch nog weer wat kansen voor de thuisploeg, maar helaas kregen we geen doelpunt meer voorgeschoteld. De wedstrijd eindigde in een nette 2-0 overwinning op het hoger geklasseerde Roda JC. Al met al een leuke eerste vinck op De Vijverberg met de Spinnekop die de hele wedstrijd door te horen was. Een mooi stadion met veel verwijzingen naar de geschiedenis van de club. Zeker geen 13 in een dozijn stadion. 
Hierbij nog een aantal foto's van en rondom het stadion. 

Reacties