Sportpark De Westmaat: sv Spakenburg - vv Katwijk 1-1 (1-0), na verlenging. Spakenburg wns.

Bezoek datum: 08-02-2023
Locatie: Sportpark De Westmaat - Spakenburg (sv Spakenburg)
Toeschouwers: 3.689
Entree: € 10,- (staanplaats)
Competitie: KNVB Beker (Achtste finales)

Deze week is het weer tijd voor de KNVB beker, na eerder een wedstrijd in de 1e en 2e ronde te hebben bezocht is het nu tijd voor de achtste finales. Gekeken naar het programma en afstanden was de interessantste Spakenburg tegen Katwijk. Uitdaging was alleen om een kaartje te kunnen bemachtigen aangezien er door eerder problemen geen supporters uit Katwijk aanwezig mochten zijn. Hierdoor werden er alleen kaarten verkocht aan leden en sponsoren, het scheelde wel dat men 10 kaarten mocht aanschaffen. Dus nu was het zaak om connecties te vinden om aan een kaartje te komen. Gelukkig heb ik nog weleens contact met een oud collega oud Spakenburg, ondanks zijn rode hart heeft hij mij toch kunnen helpen aan een kaartje.

Eerder dit seizoen in december stond deze wedstrijd ook al op het programma voor de competitie, hier ben ik toen ook bij geweest, al was het toen veel minder druk dan deze avond. Ondanks de drukte vond ik vrij snel een parkeerplekje op niet te grote afstand van de blauwe kant van Sportpark De Westmaat. Hier was het al gezellig druk en aan de lange zijde van de Havenside stond het ook al redelijk vol. Aan deze lange zijde heb ik nog mooi een plekje kunnen vinden om het strijdtoneel te kunnen aanschouwen. Speciaal voor deze wedstrijd is er achter één van de doelen een tijdelijke tribune gebouwd.
De supporters van Spakenburg waren goed voorbereid op deze wedstrijd en er waren diverse sfeeracties geregeld. Vanaf de hoofdtribune werd een mooi groot spandoek zichtbaar met een blauwe trein op weg naar de Kuip. Op het veld werd georganiseerd vuurwerk afgestoken en op de Havenside stond het letterlijk blauw van de rook door de vele fakkels en rookpotten. Tevens werd er al ver voor de wedstrijd liederen gezonden door de supporters en dit ging eigenlijk de hele wedstrijd door.
De wedstrijd was eigenlijk een typische bekerwedstrijd, veel strijd, slecht voetbal, veel sfeer en verlenging en pingels. Het enige dat ontbrak waren de Katwijk supporters, voor een leuke interactie is dat wel zonde dat dit bij zo'n wedstrijd niet mogelijk is. Spakenburg was de 1e helft de bovenliggende partij met een handje vol kansen, waarvan er slechts eentje kon worden gepromoveerd tot doelpunt. In de 2e helft had Katwijk een wissel toegepast waardoor ze gevaarlijker werden en dit resulteerde na een kwartier in de gelijkmaker. Katwijk had nu kort een overwicht in deze wedstrijd en was een paar minuten later dicht bij een voorsprong. Na een tijdje ebde het overwicht weer weg en waren de ploegen gelijkwaardig, waarbij het vooral veel strijd en veel balverlies was. De 1-1 stand bleef staan na 90 minuten en na de verlenging stond deze score nog steeds op het bord. Deze wedstrijd zou beslist worden middels penalty's. Hierin hadden de Spakenburgers de zenuwen het beste in bedwang en trok hierbij aan het langste eind. Na deze beslissende penalty voltrok zich een ware pitch invasion en stond het veld binnen de kortste keren vol met blije supporters. Een historische avond voor Spakenburg met het bereiken van de kwartfinale in de KNVB beker.
Nu hopen op een mooie loting voor de kwartfinales met hopelijk een thuiswedstrijd bij mij in de buurt.

Hieronder nog wat foto's van deze avond.