Sportpark De Grift: vv Woudenberg - sv De Valleivogels 0-0 (0-0)

Bezoek datum: 28-01-2023
Locatie: Sportpark De Grift - Woudenberg (vv Woudenberg)
Toeschouwers: ca. 200
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse zaterdag C

Deze zaterdag stond de Pothburg derby op het programma tussen vv Woudenberg en Valleivogels. Dit was tevens de strijd tussen de nr 1 tegen de nr 2 in de 2e klasse Zaterdag C. vv Woudenberg is op dit moment de onbetwiste leider met enkel alleen overwinningen in deze competitie. Valleivogels is op het moment de best of the rest en staat een 6 punten achter met nog een wedstrijd meer ook. Om de competitie nog een beetje spannend te krijgen was een overwinning voor de Vogels wel zeer wenselijk. Bij deze wedstrijd waren er voldoende toeschouwers komen opdagen waarbij ook een groot deel vanuit Scherpenzeel. 

Op Sportpark De Grift heb ik al menigmaal een wedstrijd bezocht en ook zelf gespeeld, echter nog geen enkele in de Futbology app vastgelegd omdat ik geen actieve herinneringen heb aan de data hiervan. Vandaar vandaag dus mijn eerste bezoek volgens de app. Woudenberg heeft een vrij groot complex met een groot aantal velden. Het hoofdveld is nog voorzien van natuurgras, dit blijft toch het mooiste, ondanks dat het veld deze zaterdag niet zo heel best was. Wat op het complex mooi is dat de kantine op de kleedkamers is gebouwd, welke deels ondergronds zijn gebouwd. Aan de kantine zit een mooi terras waar je kan staan en de wedstrijd op het hoofdveld kan bekijken. Verder rondom het veld staan wat bankjes maar is het voornamelijk staanplaatsen. Aan de lange zijde heb je ook nog een grasbult over de hele lengte waardoor je wat hoger op het veld staat. Het scoreboard is wat je tegenwoordig vaker ziet bij amateurverenigingen, een digitaal LED board. 
Bij de opkomst viel het stukje pyro eigenlijk wel tegen, bij een derby had je hier wat meer van verwacht. Voornamelijk van Woudenberg kant was er nog wel wat rook en fakkels en een klein plukje van de Vogels. De derby tegen Scherpenzeel leeft toch een stukje meer. De wedstrijd zelf had niet zoveel om handen, er was vooral veel strijd maar weinig echte kansen. Al werd in de 1e helft nog wel een doelpunt van Woudenberg afgekeurd wegens buitenspel. Op het eind van de wedstrijd kreeg Valleivogels ook nog een grote kans maar uiteindelijk bleef de stand 0-0. Wat ook een juiste afspiegeling was van de wedstrijd. Het betekende in ieder geval het eerste puntenverlies voor Woudenberg. 



Reacties