Neuer Tivoli: Alemannia Aachen - sg Wattenscheid'09 3-0 (1-0)

Bezoek datum: 25-02-2023
Locatie: Neuer Tivoli - Aachen (Alemannia Aachen)
Toeschouwers: 6700
Entree: € 23,- (zitplaats, lange zijde)
Competitie: Regionalliga West

Vandaag een mooie groundhopdag over de landsgrenzen gepland met 2 wedstrijden waarvan eentje in Duitsland en de tweede in België. De planning stond alweer een paar weekjes vast en na het regelen van de kaarten, wat overigens geen enkel probleem was, kon het vooruitkijken naar deze trip beginnen. Eindelijk kwam deze zaterdag en begon de rit richting Aken, ondertussen was er nog een belangstellende voor deze trip, dus met zijn 2-en togen we richting het zuiden. Na een uurtje of 2 kwamen we al aardig in de buurt en zagen we in de verte al lichtmasten er boven uit toornen, dat moest dan toch wel van het stadion van Alemannia zijn, dus we werden al enthousiaster. We waren mooi op tijd, dus konden mooi vlakbij het stadion gratis parkeren. Nadat we waren uitgestapt en even goed rondkeken kwamen we tot  de conclusie dat de Neuer Tivoli helemaal geen lichtmasten heeft. Bijzonder, maar dat moet dus betekenen dat er in de buurt nog een stadion is of in ieder geval een plek met hoge floodlights. Na eerst een paar foto's te hebben gemaakt begonnen we onze ronde om het stadion heen en nadat we de eerste bocht doorgingen doemden de bewuste lichtmasten op. Toch nieuwsgierig naar wat dit voor bouwwerk togen we die kant op. Er stond inderdaad een stadion met lichtmasten, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat dit stadion niets met voetbal te maken heeft. Het betrof een stadion geschikt voor de hippische sport, dus de interesse ebde weg en we gingen weer richting waarvoor we kwamen. 
Na het rondje stadion te hebben gedaan, werd het tijd om naar binnen te gaan en hier eens op het gemak rond te kijken. Uiteraard had je hier diverse loketten met Speisen & Getränke waar je diverse soorten worsten kon kiezen, maar dit moest nog even wachten. Na een sanitaire stop werden de trappen bestegen en kwamen we terecht in het stadion. Deze biedt plaats aan ruim 32.000 toeschouwers, toeschouwers die voorlopig hier nog wel niet zullen zijn. Het stadion stamt nog uit een betere tijd toen men in de 2. Bundesliga acteerden, al was toen al de neerwaartse spiraal ingezet, maar dit voor nu het verre verleden. Het 4e niveau is op dit moment de huidige realiteit en waar al sinds seizoen 2013/2014  wordt gespeeld. Hier kom je alleen uit door kampioen te worden, ofwel een hels karwei dat ook dit seizoen niet zal gaan lukken.
Na een tijdje in het stadion gestaan te hebben en waar het vooral erg koud was gingen we even verder op onderzoek uit en kwamen bij een soort van kantine uit waar vandaan je ook naar de fanshop kon lopen. Het is altijd leuk om in zo'n shop rond te struinen, alleen je wordt er altijd wel heel hebberig van. Ik heb me dit keer weten te bedwingen en ben zonder kosten te maken weer naar buiten gelopen. Ondertussen ook een appje ontvangen dat er ook nog andere hoppers waren met hetzelfde programma vandaag. Het was tevens tijd om even voor de inwendige mens te zorgen dus moest er een keuze worden gemaakt uit curry worst, krakauer worst of een Tivoli broodje. De keuze voor mij viel op een broodje krakauer worst, een goede keuze al zeg ik het zelf. Na deze lekkernij te hebben weggewerkt was het toch weer tijd om een plekje te zoeken. We hadden kaarten voor rij 3 maar door de vele regen eerder die dag was het een natte bende, dus zochten we plekken een paar rijen naar boven toe. Aangezien het verre van uitverkocht is zijn er plekken zat om te gaan zitten zonder ruzie te krijgen dat je op iemands plek zit. Links van ons waren de ultra's op de staantribune al volop bezig met het maken van de sfeer. Deze staantribune biedt overigens plaats aan maar liefst ruim 11.000 toeschouwers. Dit was dan ook de druk bevolkte tribune. Het uitvak zat in een hoek aan de andere kant van het stadion, deze andere kant was op een enkele toeschouwer voornamelijk erg leeg. 
Alemannia Aachen staat op het moment in de subtop van de competitie en Wattenscheid'09 staat ene laatste en moet vrezen voor een afdaling een niveau lager. De wedstrijd begon al lekker want Aachen kwam in de 6e minuut al op een 1-0 voorsprong en de voortekenen leken naar een grote uitslag te gaan. Ondanks het overwicht wist Aachen geen grote kansen meer te creëren en op een gegeven moment kreeg Wattenscheid zelfs de overhand en leek de 1-1 in de lucht te hangen. Zover kwam het de 1e helft niet en was de 1-0 de stand waarmee de kleedkamer werd opgezocht. In de 2e helft was het weer Wattenscheid dat de aanval zocht zonder tot echte grote kansen te komen. Na een kwartier in de 2e helft kwam de 2-0 voor Aachen een beetje uit de lucht vallen. Na dit doelpunt was het wel klaar met het geloof van Wattenscheid en een kwartier later kwam dan ook de 3-0 nog op het scorebord te staan. Wattenscheid ging nog wel op zoek naar een eretreffer maar die was hen niet gegund en bleef de 3-0 als eindstand op het bord staan. Hiermee kwam een einde aan het bezoek van de eerste wedstrijd en werd het tijd de auto weer op te zoeken om naar de volgende wedstrijd te gaan met als bestemming België. 

Hier eerst nog even wat sfeerbeelden en foto's van het bezoek aan de Neuer Tivoli.

Reacties