Cambuur Stadion: sc Cambuur Leeuwarden - FC Volendam 0-3 (0-2)

 
Bezoek datum: 08-01-2023
Locatie: Cambuur Stadion - sc Cambuur Leeuwarden
Toeschouwers: 9.828
Entree: € 22,- excl. BTW (Zuid tribune, lange zijde, zitplaats overdekt)
Competitie: Eredivisie

Het is alweer 2023, de teller voor dit jaar begint weer op 0. Een nieuw jaar met vele nieuwe wensen en dromen maar zoals elk jaar is het weer kijken wat het jaar ons brengt. Een van de dingen op het verlanglijstje was dit jaar nog Cambuur bezoeken aangezien ze eind dit jaar overgaan naar een nieuw stadion. Om het oude stadion te kunnen vincken moest er actie ondernemen worden om aan een kaartje te geraken. Dit was wel wat moeilijker te doen dan gedacht, aangezien het stadion elke wedstrijd al behoorlijk gevuld is en je alleen kaarten kan krijgen als je een (S)CC hebt. Via de mail en telefonisch had ik al contact opgenomen met Cambuur om te kijken hoe ik een kaartje kon krijgen. Ze gaven aan door een clubkaart aan te vragen maar dan moest ik die van Utrecht opzeggen, dus dat is geen optie. De andere mogelijkheid was om een familielid die nog geen clubkaart had te vragen om een clubkaart te nemen en via degene een kaartje te krijgen. Kortom, mijn zoontje van 6 heeft nu een clubkaart van Cambuur. En zo heb ik een kaartje kunnen aanschaffen voor de degradatiekraker tegen FC Volendam. 

Na een tripje van bijna 2 uur rijden ben ik eerst even naar de locatie van het nieuwe stadion aan het Stadionplein gereden. Hier zijn ze reeds met de bouw begonnen voor het nieuwe onderkomen van Cambuur. Al is er nog niet zoveel te zien waaraan je het kan linken aan een voetbalstadion, het is omdat je het weet dat je de contouren een beetje herkend. 
Het laatste stukje weer in de auto gestapt en naar het huidige stadion gereden. Opeens zie je de lichtmasten er weer bovenuit steken, dat blijft altijd een magisch gevoel. De auto kon ik makkelijk kwijt in de aangrenzende woonwijk, ik was ook erg mooi op tijd moet ik zeggen. Na de lange rit eerst maar eens de beentjes gestrekt en een rondje, voor zover mogelijk, om het stadion gelopen. Wat vooral opvalt is dat het nog een echt voetbalstadion is, alleen aan de voorzijde heb je winkels aan de hoofdingang zitten, de overige zijdes zijn gewoon losse tribunes. Hierbij zie je oude hekken, wc's aan de buitenzijde van de tribune. De normale mens zou zeggen oude meuk, de voetbalgek zegt nostalgie en wellicht een beetje cult. In de loop der jaren zijn er een hoop van zulke stadions gesneuveld voordat ik er actief mee bezig was. Dus blij dat ik nu tijdig 'afscheid' heb kunnen nemen van een ouder stadion dat op den duur gesloopt gaat worden. 
Na de lange rit eerst maar eens een broodje hamburger speciaal besteld voor 6 euro, niet heel bijzonder maar de smaak was prima. Bij opkomst van de spelers was er georganiseerde vuurwerk, dus hopelijk zou de wedstrijd zelf ook een spektakel worden. FC Volendam kwam blijkbaar beter uit de lange winterstop, want binnen 9 minuten stond er al 0-2 op het scorebord en begon het gemor op de tribune. Na een half uur had de trainer van Cambuur genoeg gezien en wisselde 2 spelers, maar dit hadden er net zo goed meer kunnen zijn. Na de wissels werd het spelbeeld niet veel beter, overigens liet FC Volendam ook weinig zien, maar die hoefden ook niet meer zo nodig op dat moment. 

Na de rust met wederom een frisse nieuwe kracht in de thuisploeg was het hopen op een aansluitingstreffer zodat de wedstrijd ook daadwerkelijk weer een wedstrijd zou worden. Helaas bleven de beide ploegen aanmodderen en was dus ook wel te zien waarom de beide ploegen onderin bivakkeren. Zelfs de beste speler van Cambuur grossierde in foute passes. In de 73 minuut werd voormalig Cambuur publiekslieveling en topscoorder Robert Mühren bij FC Volendam naar de kant gehaald en een massaal applaus viel hem ten deel, echter zijn vervanger en voormalig Heerenveen speler Henk Veerman kon op een fiks fluitconcert en boegeroep rekenen. In dezelfde minuut bij zijn eerste bal contact scoorde dezelfde Veerman de 0-3 en was de wedstrijd definitief klaar. Ondanks een poging van een soort slotoffensief leverde geen echte kansen op. De 0-3 stand werd dan ook uiteindelijk de eindstand. Een echte degradatie wedstrijd met veel strijd en heen en weer vliegende scores werd het helaas niet. Maar het stadion en het publiek van Cambuur vergoede veel en maakte het tot een mooie nieuwe vinck. En door de clubcard van mijn zoontje is het ook makkelijker om straks een kaartje te scoren in het nieuwe stadion. Dat wordt opnieuw een lange reis van bijna 2 uur maken dan, op welk niveau dat gaat zijn is nog de vraag. 

Hieronder een hele rits aan foto's, het is lastig om een selectie te maken dus het worden er best wat.







 

Reacties