Sportpark De Voorwaarts: WVS Apeldoorn - vv De Bataven 2-1 (0-0)

Locatie: Sportpark De Voorwaarts - Apeldoorn (WSV Apeldoorn)
Toeschouwers: 100-125
Entree: Gratis
Competitie: 1e klasse Zondag D

Dit weekend had ik oorspronkelijk 2 wedstrijden op het programma, alleen de zaterdagwedstrijd ging niet lukken omdat zoonlief niet helemaal fit was en de kids eigenlijk meegesleurd zouden zijn naar een wedstrijd. Gelukkig had ik voor de zondag ook al een wedstrijd op de planning staan. Deze dag zouden we een etentje hebben in Apeldoorn om 17u, dus we waren mooi op tijd naar Apeldoorn afgereisd. Vrouw en kids netjes afgeleverd bij mijn schoonouders en door...... naar Sportpark De Voorwaarts. Op deze locatie speels zondag 1e klasser WSV Apeldoorn zijn thuiswedstrijden en vandaag stond de wedstrijd tegen koploper vv De Bataven op het programma. vv De Bataven had alle 7 wedstrijden in de competitie tot nu toe gewonnen. De gasten uit Gendt hebben een rijk verleden op het hoogste amateur niveau, voornamelijk in de jaren '80. Sindsdien is het een beetje schipperen tussen de toen nog hoofdklasse en 1e klasse. Thuisclub WSV is terug te vinden in de middenmoot.
Blijkbaar had ik me in de tijd vergist want toen ik om 14.10u aankwam waren de beide teams al 10 minuutjes bezig, gelukkig nog wel zonder te scoren. Dit wisten beide teams trouwens vol te houden tot aan de rust, al was er af en toe aan beide kant nog wel wat gevaar voor het doel. Het was voornamelijk fysiek met veel overtredingen waarbij de scheidsrechter vond dat hij de kaarten wel op zak kon houden. Na het bakje thee voor de beide ploegen werd het spel van de 1e helft voortgezet. Ondanks dat De Bataven koploper is en alle wedstrijden had gewonnen, hadden ze maar een licht overwicht in het veld. Na een aardige solo werd een speler van WSV binnen de beruchte lijnen neergehaald en kon de scheidsrechter niet anders doen dan een pingel toekennen. Deze werd goed benut en zo kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Ondanks het elkaar oppeppen om de boel compact te gaan houden lag binnen 2 minuten toch de gelijkmaker opeens in het doel. De duels werden nog wat feller, de overtredingen wat harder en lomper maar toch werd er geen geel gegeven waar dat soms wel zeker had gekund. Aangezien de scheidsrechter niet optrad met kaarten kwamen er her en der ook wat opstootjes en in de duels wat tikjes nagegeven als de bal al weg was. Hierdoor werd het wel een boeiende wedstrijd en was het wel de moeite waard voor de neutrale toeschouwer. WSV wist uiteindelijk wederom op voorsprong te komen en nu lukte het de koploper niet meer om de schade te repareren. Na 90 minuten stond een verrassende 2-1 overwinning voor WSV Apeldoorn op het scorebord en leden De Bataven hun eerste nederlaag en puntenverlies van dit seizoen.
Het complex van WSV Apeldoorn ligt bij een groot winkelboulevard, hierdoor heb je parkeerplekken genoeg maar is het wel een industriële omgeving, zeker nu in herfst oogt het heel kaal. Het weer was ook erg grauw dus dat werkt ook niet echt mee natuurlijk. Ze beschikken over een overdekte zittribune en aan de overzijde hebben ze een houten overdekte staantribune. Naast de beide tribunes heb je trapsgewijs onoverdekte staanplaatsen. Het hoofdveld is een kunstgrasveld, maar dat ligt er ook al een tijdje in zo te zien. Al met al een leuk sportpark waarbij vooral de overdekte staantribune wel een bijzonder bouwwerk is.

Hieronder weer wat foto's van dit sportpark De Voorwaarts.