Sportpark De Diepput: HVV Den Haag - sv VELO Wateringen 0-3 (0-2)

Bezoek datum: 19-11-2022
Locatie: Sportpark De Diepput - Den Haag (HVV Den Haag)
Toeschouwers: 100-125
Entree: Gratis
Competitie: 1e klasse Zaterdag B

Vandaag stond er een leuk voetbaldagje op het programma. Het voetbalmagazine Staantribune organiseerde een leden dag met de opname van een podcast over de Engelse FA Cup gevolgd door een leuke maar moeilijke voetbalquiz over deze FA Cup. Als locatie voor deze dag was gekozen voor het oudste voetbalcomplex in Nederland. Sinds 1898 wordt hier gevoetbald door HVV Den Haag. Deze club heeft een rijke historie, voornamelijk aan het begin van vorige eeuw. Tussen 1891 en 1914 is men 10x landskampioen geworden. Dit betekend dat zij als enige club na Ajax, PSV en Feyenoord een ster op het shirt mogen dragen, staande voor 10 landskampioenen. HVV won in 1903 ook 1 maal de beker van Nederland. Een club dus met een mooie historie en hier mochten wij vandaag te gast zijn. 

HVV is één van de oudste clubs in Nederland, ze werden opgericht in 1883 en sinds 1898 wordt er dus gespeeld op Sportpark De Diepput. Als je op het complex rondloopt vallen een aantal dingen op. De kantine is binnen gezellig ingericht en met hout afgewerkt, aan de kantine zit een onoverdekte zittribune en je hebt ook nog een bovenverdieping van de kantine(waar wij plaats namen) met een terras waar vandaan je ook uitzicht hebt op het hoofdveld. De kleedkamers zijn aan de overkant van de kantine in een bijzonder gebouw, zie ook de foto hieronder. Deze locatie is ook 2 maal het decor geweest van 2 interlands van het Nederlands Elftal in 1907 en 1908. Een mooie en bijzondere, maar vooral een historische locatie. 

De wedstrijd van vanmiddag speelt zich af in de 1e klasse Zaterdag B in district West 2. De tegenstander deze middag is koploper sv VELO Wateringen, die vanmiddag bij winst ook de periodetitel kan pakken. Het programma van de Staantribune liep dermate uit dat ik de 1e helft van deze wedstrijd niet heb meegekregen, maar de ruststand was 0-2 in het voordeel van de gasten. Voor de 2e helft was ik wel weer op tijd buiten en heb de 0-3 uit een penalty nog meekunnen krijgen en de bijbehorende rode kaart. Deze 0-3 was ook tevens de eindstand waardoor VELO de periodetitel mocht vieren. Over de wedstrijd zelf heb ik dus niet zoveel te melden, maar het complex is voor de echte voetbal romanticus een must see en zeker dus een aanrader. Hieronder nog een aantal foto's van dit prachtige complex.

 



Reacties