Sportpark Vermeerkwartier: CJVV Amersfoort - sv De Valleivogels 0-3 (0-2)

Bezoek datum: 08-10-2022
Locatie: Sportpark Vermeerkwartier - Amersfoort (CJVV)
Toeschouwers: 75-100
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag C

Vanwege de huidige indelingen helaas weinig busreizen naar uitwedstrijden dit seizoen, waarschijnlijk maar 1x zelfs. Dus dat wordt met eigen vervoer naar Amersfoort kachelen, voor de kids een stuk minder interessant en na eerst wat weerstand te hebben gekregen, heb ik ze met wat beloftes toch kunnen omkijken. Het was een heerlijk weertje met een lekker zonnetje dus het was een perfect voetbalkijk weertje. Amersfoort is niet zover rijden dus we waren er ook zo, na de auto geparkeerd te hebben begaven we ons richting het Sportpark Vermeerkwartier, in het verleden hier zelf ook geregeld moeten voetballen en ook weleens eerder wezen kijken bij het 1e elftal van ons, dus het is geen onbekend terrein. Dochterlief heeft ook haar eigen manier van voetbalwedstrijden en vraagt de laatste tijd van pap zullen we even een kantine tourtje doen. Zo was het dus dat voor de wedstrijd de eerste versnaperingen waren aangeschaft en ze hadden samen een mooi plekje in de kantine gevonden met uitzicht op het veld. Al hebben ze daar over het algemeen minder oog voor, gemakshalve gaat er ook altijd even een oude telefoon mee dan zijn ze ook even zoet. 

Bij CJVV heb je een bijzonder bouwwerk als kantine en daaraan vast hebben ze een onoverdekte zit tribune. Het is unieke constructie die je niet zo vaak tegenkomt, al is het jammer dat er geen dak op zit, maar goed dat was met dit lekkere weer ook niet nodig. Beide ploegen stonden voor deze wedstrijd op 3 punten na 2 wedstrijden dus 3 punten zijn in deze fase wel even lekker. CJVV is vorig gepromoveerd naar de 2e klasse, maar dat dit niks zegt heeft Valleivogels 2 weken terug kunnen ervaren tegen Jonathan, ook gepromoveerd. CJVV begon fel aan de wedstrijd en de Vogels kregen weinig gelegenheid om rustig te voetballen. CJVV zelf creëerde die ruimte wel en voetbalde tot aan de zestien makkelijk met een paar behendige snelle voetballers. De eerste echte kans was toch voor de rood-witte uit Schepenzeel maar de spits mikte de boogbal iets te hoog boven op het dak van het doel. Een paar minuten later was hij succesvoller door vanaf 40 meter de bal nu weer over de keeper te krijgen maar nu ging de bal netjes onder de lat. Iets wat tegen de verhouding werd het 0-1. CJVV bleef fel op de bal, maar Valleivogels kwam nu wel meer aan voetballen toe. Dit resulteerde in een mooie voorzet van de rechterkant die netjes bij de 2e paal viel waar de spits van dienst zijn 2e doelpunt kon maken. Met deze comfortabele 0-2 voorsprong was het lekker thee drinken in de rust. 

In de 2e helft zette CJVV toch weer aan en werd ook meteen gevaarlijk, als was dit uiteindelijk een makkelijke prooi voor de keeper. Bij deze wapenfeit bleef het eigenlijk voor CJVV. Valleivogels ging makkelijker voetballen zonder echt in de problemen te komen. De spits van Valleivogels had nog wel zin in een hattrick en schoot hard op doel die ternauwernood door de keeper van de thuisclub kon worden gekeerd, echter moest hij zich in de rebound gewonnen geven door de andere spits van Valleivogels. Deze 0-3 voorsprong kwam desondanks nog een aantal wissels van CJVV niet meer in gevaar en werden de belangrijke 3 punten mee naar huis genomen. Met 6 punten uit 3 wedstrijden kan je voorlopig even naar boven kijken.

 



Reacties