Sportpark Panhuis: GVVV - FC Den Bosch 1-3 (1-0)

Locatie: Sportpark Panhuis - Veenendaal (GVVV)
Toeschouwers: 1000
Entree: € 10,-
Competitie: KNVB Beker (1e ronde)

Deze week word de 1e ronde in de KNVB beker gespeeld, de loting had ik al live op tv gevolgd in de hoop dat er een leuke wedstrijd in de buurt zou uitrollen. Met de wedstrijd GVVV tegen FC Den Bosch kwam er een leuk affiche uitrollen waarbij de amateurs zeker de mogelijkheid zouden hebben voor een stunt. Dat zou overigens ook niet voor het eerst zijn als GVVV zou weten te stunten in de KNVB beker. De supporters van GVVV hadden in ieder geval vertrouwen in hun ploeg gezien het spandoek dat men had opgehangen.
FC Den Bosch had deze wedstrijd geen supporters bij zich vanwege de ongeregeldheden tegen TOP Oss onlangs, hierdoor heeft de club zelf besloten geen supporters mee te nemen naar de komende uitwedstrijden. Voor de wedstrijd is dit erg jammer natuurlijk, maar wel een begrijpelijk standpunt van de club uit Den Bosch. Het vuurwerk moest dan maar van het thuis publiek komen en deze namen dit ook letterlijk door bij opkomst van de beide teams met veel rook en fakkels de sfeer te verhogen. Dat GVVV zin had in een stunt was meteen na het eerste fluitsignaal ook goed duidelijk, in de 2e minuut lag de 1-0 in het mandje door een schot van net buiten de 16. Door een late stuit was de keeper van Den Bosch niet bij machte de bal tegenhouden. Na deze gouden start bleef GVVV doorvoetballen en zoekende naar een volgend doelpunt. FC Den Bosch speelde deze eerste helft in een laag tempo en durfde niet te voetballen leek het wel. Het was dan ook wachten op het volgende doelpunt van GVVV, ondanks de vele goede kansen viel dit doelpunt niet. FC Den Bosch deelde wel een paar speldenprikjes uit, maar de Veenendaalse ploeg raakte hierdoor niet van onder de indruk. Zo werd de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong, waarbij een hogere tussenstand zeker niet onterecht was geweest.
Na de rust werd er ingegrepen door de trainer van FC Den Bosch middels een dubbele wissel. Deze wissels hadden meteen effect, want nu was het FC Den Bosch die door één van de invallers na 2 minuten de 1-1 maakte. Dit was het startsein voor de Bosschenaren om door te drukken en het tempo op te voeren. GVVV kwam er nu minder vaak uit en werd meer teruggedrongen. Het duurde tot de 70e minuut maar toen was het de andere invaller die de 1-2 maakte. De hoop op een stunt werd hierdoor al minder, zeker nadat een aantal minuten later ook de 1-3 binnen werd geschoten. GVVV probeerde nog wel weer de aansluiting te vinden en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd probeerde de trainer van GVVV met een 3-dubbele wissel de boel nog om te gooien, maar helaas wat het tij niet meer te keren. FC Den Bosch wist de 1-3 over de streep te trekken en door te bekeren naar de volgende ronde. GVVV mag terugkijken op een goede wedstrijd en zal zich nog wel achter de oren krabben over de gemiste kansen in de 1e helft. Een stunt had er zeker in gezeten voor de koploper uit de 3e Divisie. Dit jaar strand het beker avontuur in de 1e ronde, maar wellicht kunnen ze zich volgend jaar weer in het hoofdtoernooi voetballen en hopen een nieuwe stunt.