Sportpark Het Nieuwland: vv Dieren - sv De Valleivogels 1-4 (1-3)

Locatie: Sportpark Het Nieuwland - Dieren (vv Dieren)
Toeschouwers: 75-100
Entree: -
Competitie: 2e klasse Zaterdag C

Na een weekje griep eind van de week gelukkig weer opgeknapt en tijdig fit voor de enige busreis dit seizoen voor ons vlaggenschip. Met de nieuwe indeling in regio West 1 zijn de verre snoepreisjes een stuk minder en is deze wedstrijd naar Dieren de verste uitwedstrijd met ongeveer 45 minuten rijden. Met een goed gevulde bus met spelers, begeleiding en supporters werd de reis aangevangen. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd is er sindsdien niet meer verloren en is de weg naar boven ingeslagen. vv Dieren is ontstaan in 2012 vanuit een fusie tussen vv Erica'76 en vv Gazelle Nieuwland. Deze fusieclub is afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de 3e klasse en is dit seizoen goed begonnen met 2x winst en 2x gelijk en dus nog niet verloren.

Bij het begin van de wedstrijd was de bedoeling van beide ploegen duidelijk zichtbaar, beide wilden volop voor de winst gaan en zetten vol druk op elkaar. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste 20 minuten begon Valleivogels gevaarlijker te worden en kwam dan ook op een verdiende 0-1 voorsprong. De treffer werkte bevrijdend en binnen de 10 minuten lag ook de 0-2 tegen de touwen. Van deze treffer kon niet zolang worden genoten want binnen de minuut maakte de ploeg uit Dieren al de aansluitingstreffer en een paar minuutjes later bijna zelfs de gelijkmaker. Toch was het de ploeg uit Scherpenzeel die voor de rust de marge weer naar 2 doelpunten verschil bracht door de 1-3 aan te tekenen.

In de 2e helft was het spel een stuk minder, Valleivogels hoefde niet meer en vv Dieren kon niet zoveel meer, al kwamen ze af en toe toch nog wel tot een kans op de aansluitingstreffer. Na de prachtige 1-4 van Valleivogels zat het duel helemaal op slot en was het wachten op het eindsignaal van de scheidsrechter. En zo konden de 3 punten mee in de gezellige busreis terug naar Scherpenzeel.