Sportpark De Westmaat: vv IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys 0-3 (0-3)

Locatie: Sportpark De Westmaat - Spakenburg (vv IJsselmeervogels)
Toeschouwers: 1300
Entree: € 10,- (staanplaats)
Competitie: 2e Divisie

Op papier stond een mooi affiche op het programma tussen voormalige grootmachten vv IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. In het verleden streden zij vaak samen om het kampioenschap, in het heden zijn ze de laatste jaren meer richting de middenmoot te vinden. Het jammere van dit affiche dit seizoen is dat deze op een doordeweekse dinsdag wordt gespeeld waardoor de publieke belangstelling met 1300 toeschouwers achterblijft dan wanneer deze op een zaterdag gespeeld zou worden. Echter mag dit de pret niet drukken, het blijft gewoon een mooi affiche. Beide ploegen zijn het seizoen matig gestart en zijn onderin de middenmoot terug te vinden. Voor beide dus noodzaak om de 3 punten te pakken vanavond.

De 'rooie' begonnen niet goed aan de wedstrijd waar juist de 'uien' wel meteen goed van start gingen. Ondanks dat de eerste kans nog wel voor de 'vogels' was, viel het eerste doelpunt binnen het kwartier aan de andere kant en kwam de ploeg uit Rijnsburg op een 0-1 voorsprong en binnen het half uur ook nog op een 0-2 voorsprong. IJsselmeervogels speelde erg slordig. Vlak voor rust was er een akkefietje tussen 2 spelers die op de grond lagen waarbij de speler van Rijnsburg leek na te trappen in het gezicht van een speler van IJsselmeervogels, de scheidsrechter had het voorval niet gezien maar de 4e man had het wel waargenomen en de speler van Rijnsburg kon vroegtijdig gaan douchen. Hierbij ontstonden wel wat schermutselingen tussen de ploegen en de staf onderling. De trainer van Rijnsburg kreeg hierbij ook de rode kaart voorgehouden. IJsselmeervogels rook kansen tegen 10 man maar vlak voor rust was het toch weer Rijnsburg die de verdediging van IJsselmeervogels aan gort speelden en de 0-3 aantekenden.

In de rust werd er veel gewisseld, 3x bij IJsselmeervogels en 2x bij Rijnsburgse Boys. Nu maar eens kijken of het wedstrijdbeeld gekanteld kan worden. De intenties van IJsselmeervogels waren duidelijk en in de eerste fase van de 2e helft trokken zij met een man meer het spel naar zich toe. Dit resulteerde in een paar kansen maar uiteindelijk zwakte het spel toch weer af en werd er weer teruggevallen naar het slordige spel. Nadat één van de invallers vlak achter elkaar 2x geel pakte was het eigenlijk al wel klaar. Rijnsburgse Boys probeerde er af en toe nog wel uit te komen met een counter maar ook hier was de scherpte er ondertussen wel af, maar konden ze na het laatste fluitsignaal toch de overwinning vieren en de 3 punten meenemen de bus in.