Sportpark De Bree-Oost: vv Scherpenzeel - sv De Valleivogels 3-1 (2-0)

Bezoek datum: 10-09-2022
Locatie: Sportpark De Bree-Oost - Scherpenzeel (vv Scherpenzeel)
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: Districtbeker West 1 Kwalificatie

Voor het eerst sinds lange tijd stond de Scherpenzeelse derby weer op het programma. De loting van de districtbeker heeft beide ploegen in dezelfde poule gebracht. Plaats van handelen is op het Sportpark De Bree-Oost van de blauwe buren. vv Scherpenzeel timmert de laatste jaren aardig aan de weg in hun ambitie om op hoog niveau te voetballen. Dit werd al in gang gezet een aantal jaar geleden toen beide ploegen nog samen in de 2e klasse actief waren. Middels de hulp van een aantal sponsoren is men begonnen met de bouw van een elftal dat jaarlijks moet meestrijden voor promotie. Waar voorheen de rooie van Valleivogels meestal de bovenliggende partij waren onderling, zag je de laatste 2 jaar dat ze samen in de competitie zaten een kanteling waarbij Scherpenzeel de wedstrijden naar zich toe trok met in het laatste jaar dan ook het kampioenschap als resultaat. Na de promotie naar de 1e klasse werden ook de ambities hoger en werd hierop ook ingekocht. Dit leidde tot een 1e plaats in de voorlopige stand in de 1e klasse, echter werd de competitie voortijdig afgebroken. Desondanks kon men toch de promotie maken naar de Hoofdklasse. Ook hierin werd redelijk begonnen maar ook deze competitie werd vroegtijdig afgebroken. Vorig jaar maakten men zich op voor het eerste volledige seizoen en waren de verwachtingen hoog. Ondanks de grote ambities bleven de resultaten erg wisselvallig en was een plek onderin de middenmoot zo'n beetje de vaste plek dit seizoen. Vooruitlopend op dit seizoen werd er begin 2022 al druk gebouwd aan een nieuw team voor dit seizoen met enkele bekende spelers uit de top van het amateurvoetbal. Door een slechte reeks op het eind van de competitie moest men zich proberen te handhaven via de nacompetitie. Hierin bleek Nieuwenhoorn te sterk waardoor de ambities voor de 3e divisie de ijskast in moesten en werd gedegradeerd naar de 1e klasse. Gezien de versterkingen die van de zomer nog zijn gehaald en de uitslagen in de voorbereiding is Scherpenzeel de gedoodverfde titelkandidaat in de competitie. 

Valleivogels is vorig jaar op een verdienstelijke 5e plaats geëindigd achter de 'grote' 4 uit de 2e klasse Oost G. De verschillen in de spelersbudgetten waren dermate hoog met deze ploegen dat een 5e plaats ook het hoogst mogelijke was. Deze zomer zijn er een paar versterkingen van omliggende clubs gekomen waardoor de breedte van de selectie wat meer op orde is. Al zijn er op dit moment al wel een paar langdurige geblesseerden. De resultaten in de voorbereiding zijn op dit moment wat wisselvallig met een aantal nederlagen. Dit seizoen is Valleivogels weer ingedeeld in de regio West 1 en is hierbij ingedeeld samen met Woudenberg waardoor de Pothbrug derby in ere wordt hersteld. Door de degradatie van Renswoude is deze derby helaas komen te vervallen. De doelstelling voor dit jaar zal zijn proberen hoger te eindigen dan de 5e plaats van vorig jaar en wellicht een periodetitel mee te kunnen pakken. 

Maar eerst terug naar deze zaterdag, ondanks dat het te verwachte niveau verschil tussen beide ploegen was er toch van beide kanten veel publiek op afgekomen. Vanaf de rode kant kwamen de supporters lopend naar de blauwe kant middels rood witte vlaggen gedragen door jeugdspelers. Ondanks de crisis was er toch geld genoeg om voldoende vuurwerk in te kopen gezien wat er werd afgestoken bij de opkomst van beide ploegen. Hierdoor veranderde het sportpark in een blauwe en rode rookwolk en knalde het vanaf alle kanten. Hieronder een filmpje van de opkomst van de beide ploegen.
Het begin van de wedstrijd was zoals te verwachten en was het niveauverschil duidelijk te zien, dit resulteerde in de 8e minuut in de 1-0 en in de 13e minuut al de 2-0. Nadat de 3-0 was afgekeurd vanwege buitenspel werd de dadendrang van Scherpenzeel minder en herpakten de rooie zich. De rust werd zonder verdere kleerscheuren gehaald. In de 2e helft was het meer een wedstrijd zeker toen halverwege Valleivogels de 2-1 wist te maken. Over en weer waren er kansen om de score op te vijzelen maar het duurde tot de blessuretijd voordat Scherpenzeel de wedstrijd definitief naar zich toe trok door de 3-1 binnen te schieten. Na dit doelpunt floot de scheids ook direct af en ondanks de nederlaag kon Valleivogels toch terugkijken op een redelijke wedstrijd waarin ze toch aardig van zich af hebben gebeten. Komende zaterdag is de laatste beker wedstrijd tegen Geinoord en zal daarna de competitie aanvangen. 

 

Reacties