Sportpark Achter 't Slot: vv Jonathan - sv De Valleivogels 2-1 (1-1)

Locatie: Sportpark Achter 't Slot - Zeist (vv Jonathan)
Toeschouwers: 50-75
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag C

Vandaag begint dan ook het seizoen voor de amateurs vanaf de 1e klasse. Valleivogels is na een aantal jaren in Oost te zijn ingedeeld dit jaar weer in de 2e klasse in West 1 ingedeeld. Dit houdt in dat er weer veel andere clubs in de competitie zijn en dus weer nieuwe vincks om te scoren. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen promovendus vv Jonathan op het programma. Zij werden vorig jaar kampioen van de 3e klasse en hebben een ware topscorer in de ploeg, vorig jaar stokte de teller op 49 goals in de competitie en mocht hij op proef bij Jong FC Utrecht. Toch heeft hij groen-wit weer aangetrokken dit seizoen. Een andere eyecatcher bij Jonathan is oud-prof van o.a. FC Utrecht Gianluca Nijholt. De gewezen middenvelder is tegenwoordig spelverdeler van achteruit en doet dit met gemak. Valleivogels heeft een overvolle ziekenboeg waarbij vooral aanvallend de pijn wordt gevoeld. De voorbereiding van dan ook erg wisselvallig met een aantal nederlagen.

Deze middag was het erg regenachtig en dus werd de rood-witte paraplu meegenomen. Bij vv Jonathan beschikken ze over een splinternieuw kunstgrasveld op het hoofdveld. Echter is dit veld dermate nieuw dat deze nog niet is gekeurd door de KNVB en hier dus nog niet op gespeeld mag worden. Er wordt uitgeweken naar een ander kunstgrasveld op de locatie waar voorheen Patria gevestigd zat maar doordat Jonathan een erg grote vereniging is de ruimte van Patria bij de velden van de groen-witte getrokken. Voor het droogstaan/zitten heeft dit geen invloed, want net zoals bij het hoofdveld is er ook op het bijveld een tribune of overdekte staanplaatsen aanwezig.

Ondanks dat de wedstrijd ongeveer 20 minuten later begon, doordat het veld niet tijdig vrij was, begon de wedstrijd voor Valleivogels toch 5 minuten te vroeg, dit was de tijd die Jonathan nodig had om op een 1-0 voorsprong te komen. Na het doelpunt bleef Jonathan een tijdje de makkelijkere voetballende ploeg zonder echt tot grote kansen te komen. Valleivogels herstelde zich enigszins en nam de geleidelijk de regie meer in handen, dit leidde tot een paar aanvallen zonder tot scoren te komen. Uiteindelijk werd zo'n 10 minuten voor rust dan toch de gelijkmaker binnen geschoten, na aanvankelijk een mooie aanval werd uiteindelijk toch via de kluts de bal binnen geschoten. Vlak voor rust was de spits van de Vogels dichtbij een prachtig doelpunt van net iets over de middenlijn, echter de keeper van Jonathan wist deze op een even prachtige zweefduik uit de kruising te tikken.

Na rust, de regen ging onverminderd door, was het weer vrij snel raak voor Jonathan, de rechtsback kon opstomen en kreeg de voorzet in de 16 meter goed onder controle en kreeg zelfs tijd om de bal in de verre hoek te schieten. Waar Valleivogels in de 1e helft de boel nog kon recht trekken kreeg men nu de regie niet echt meer in handen, al kreeg de andere spits nog een levensgrote kans in het 5 meter gebied maar schoot hoog over. Zo eindigde deze wedstrijd in een teleurstellende nederlaag en is het hopen voor Valleivogels dat de ziekenboeg een beetje leeg gaat stromen zodat er wat meer creativiteit en scorend vermogen in de ploeg komt. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen OVC'85 op het programma, deze ploeg is een oude bekende van vorig seizoen. Overigens zal ik deze pot zelf niet bezoeken, ik hoop bij de Veenendaalse derby en tevens topper in de 3e Divisie tussen GVVV en DOVO te bezoeken.