MAC3PARK Stadion: PEC Zwolle - ADO Den Haag 1-2 (1-1)

 

Bezoekdatum: 16-09-2022
Locatie: MAC3PARK Stadion - Zwolle (PEC Zwolle)
Toeschouwers: 12.610
Entree: € 21,- (zitplaats, lange zijde, rij 1(onoverdekt)
Competitie: Eerste Divisie

Doordat mijn vrouw vrijdags tot 18u moet werken is de Eerste Divisie(KKD) voor mij lastig om te bezoeken op de vrijdagavonden. Als er dan een keer een vrijdag niet gewerkt hoeft te worden wordt meteen door ondergetekende de voetbalagenda erbij gepakt. Hieruit wordt een selectie gemaakt van mogelijke interessante wedstrijden. De focus lag nu op de wedstrijd PEC Zwolle tegen ADO Den Haag, een wedstrijd die op papier ook niet had misstaan in de Eredivisie. Zodra de kaart verkoop was gestart meteen een kaartje gescoord en uiteraard op rij 1 zodat je mooi zicht hebt. Dat je hiermee een keertje de pech hebt dat je met regen nat wordt is een risico dat je op de koop toeneemt. Zoals ook deze avond de regen van zich liet spreken. PEC Zwolle is de competitie gestart zoals je mag verwachten van een degradant en de blauwvingers zijn dan ook keurig terug te vinden aan de kop van de ranglijst. Ook de Hagenezen zijn vol ambities, zeker ook na het nipt mislopen van promotie vorig seizoen. Met de nieuwe trainer Dirk Kuyt verwacht men van zich bovenin te kunnen laten zien om promotie. Echter valt de competitiestart erg tegen.
Na iets langer dan een uur rijden kwam ik in Zwolle aan en moest ik even een parkeerplekje zoeken welke snel was gevonden vlakbij het stadion. Hopende dat ik na de wedstrijd wel gewoon kon wegrijden en het veldje geen grote modderpoel zou worden. Het stadion zelf was ik nog nooit geweest, het wok restaurant in het stadion daarentegen wel, maar ja, die telt niet meer als vinck. Aan de buitenzijde van het stadion zitten allemaal winkels en bedrijven, hierdoor lijkt de buitenzijde niet echt op een standaard stadion. De lichtmasten die er boven uitsteken verraden dat er wel degelijk een stadion is. Eenmaal binnen ben je toch in een echt voetbalstadion, zeker nu ze een aantal jaren terug de tribunes hebben doorgetrokken naar de rand van het veld en de grote voorraaddeuren en de grachten niet meer zichtbaar zijn. Hierdoor zit het publiek dichter op het veld en dit komt de sfeer en het aanzicht ten goede. De sfeer in het stadion was ook goed en er werd volop gezongen. PEC Zwolle begon ook goed aan de wedstrijd en was de betere ploeg. Echter werden de kansen en mogelijkheden slecht en slordig uitgespeeld anders had ADO na de 1e helft al kunnen aftaaien. Nu duurde het tot de 26e minuut voordat dan eindelijk de 1-0 voorsprong werd binnen geschoten maar vervolgens werd verzuimd om verder afstand te nemen. Wat dan gebruikelijk is in het voetbal is dat de tegenpartij scoort en dit was vlak voor rust dan ook het geval. Via Thomas Verheijdt kwam ADO Den Haag eigenlijk vanuit het niets op 1-1. Zo gingen beide ploegen de rust in om even op te warmen en op te drogen want ondertussen regende het af en toe aardig door. 
Tijdens de rust stal Zwolfje de harten van de kinderen door high fives te geven en op de foto te gaan met iedereen en af en toe even een geintje uit te halen. Vervolgens kwamen de spelers met droge kledij weer het veld op voor het slotstuk. Het wedstrijdbeeld was ondertussen wel gekanteld, al was PEC nog wel iets de bovenliggende partij maar niet meer met zo'n verschil als de 1e helft. Tot overmaat van ramp kwam ADO Den Haag zelfs op een voorsprong door een eigen doelpunt van PEC Zwolle. De Zwollenaren moesten nu meer risico gaan nemen en er werd aanvallend gewisseld. Gevolg hiervan was wel dat er meer ruimte ontstond voor de uitvallen van ADO Den Haag, die er nu gevaarlijk op los counterden maar ook hier stonden de vizieren niet op scherp. Met een slotoffensief probeerde PEC nog een punt uit het vuur te slepen maar daarvoor was het spel in de 2e helft gewoon niet goed genoeg voor. Door de overwinning zal trainer Kuyt weer wat extra lucht hebben gekregen en wellicht dat de overwinning op de koploper een begin van een reeks kan worden. Voor PEC Zwolle valt de schade achteraf mee en behoudt men de koppositie, maar het spel zal beter moeten worden om de zware tegenstand dit jaar in de Eerste Divisie voor te blijven. 

Ondanks het weer was het een leuke wedstrijd die wel bleef boeien en het thuispubliek bleef achter ploeg staan en bleef ze aanmoedigen. Een mooie plus voor PEC Zwolle is ook dat ze weer lekker op echt gras spelen. Hieronder nog een aantal foto's van deze avond.



Reacties